Slayt Gösterisi
Losev

Mutki Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na Destek

Videoyu Aç Mutki Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na Destek
A
a

Mutki Belediye Meclis Üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de devam eden Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek için olağanüstü bir toplantı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü operasyona destek vermek için Mutki Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Mutki Belediye Meclisi adına hazırlanan destek bildirisini okudu.

Başkan Barlak, "Ülkemiz, Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur.

Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır" dedi.

"Söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır"

Türkiye'nin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan birini de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması olduğunu kaydeden Başkan Barlak, "Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türkiye halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Mutki Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtı’nda ülkemizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta ebedi âleme uğurladığımız şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, kahraman askerimize muvaffakıyetler diliyoruz. Mutki’miz milli mücadele döneminde olduğu gibi vatanının, milletinin, devletinin ve kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındadır. Ne zaman üzerimize bir vazife düşse her zaman göreve hazırız. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Başkan Barlak, bildiriyi okumasının ardından bildiri tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi ve toplantı sonlandırıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.