Muş'un Varto ilçesinde karnelerin dağıtıldığı gün yaşanan trajik olay sonucunda intihar eden iki ortaokul öğrencisinden biri Varto'da, diğeri ise Bingöl'ün Karlıova ilçesinde toprağa verildi.

Belirsiz Bir Nedenle İntihar Etti

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda 8/A sınıfında okuyan iki öğrenci, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı intihar etti. Öğrencilerin karneleri sabahın erken saatlerinde verilirken, sınıfları ve sıraları boş kaldı. Cenazeler, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için Muş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra P.A.'nın cenazesi ailesine teslim edildi ve Varto mezarlığında defnedildi. Diğer öğrenci Z.T.'nin cenazesi ise ailesine teslim edilerek Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı İsa köyünde defnedilmek üzere gönderildi.

musta-intihar-eden-2-kiz-ogrenciden-biri-vartoda-digeri-karliovada-defnedildi.webp

İlçe Milli Eğitim Müdürü, olayın sebebini soruşturan Cumhuriyet savcısının çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Elim bir olay yaşadık Cumhuriyet savcımız olayın sebebinin ne olduğunu araştırıyor. Şu an acımız çok büyük, söylenecek bir sözümüz de yok. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Olay, ilçede büyük bir üzüntüye neden oldu ve yerel topluluk, ailelere başsağlığı dileklerini iletti. (İHA)