Muş ilinde, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasını HDP'nin sorumlu tutan anneler, evlatlarının akıbetini öğrenmek ve onlara kavuşmak için il başkanlığı önünde oturma eylemi düzenliyorlar. Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla bekleyişlerini sürdüren bu anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunuyorlar.

Muş il başkanlığı önünde gerçekleştirilen oturma eylemine katılan anneler, evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutuyorlar. Bu nedenle HDP il başkanlığı önünde toplanarak çocuklarına kavuşma umuduyla bekliyorlar.

Annelerin Kayıp Çocukları İçin Oturma Eylemi

Birçok aile, çocuklarıyla irtibat kuramamış ve onlardan haber alamamış durumda. Anneler, evlatlarının güvende olduğunu ve terör örgütünden kurtarılmasını istiyorlar. Oturma eylemi sırasında anneler, duygusal anlar yaşayarak evlatlarına sesleniyorlar.

aw034615-04.jpg

Ayten Koçhan,

“Ben Ersin'in annesiyim, 8 senedir benim oğlum kaçırıldı. O günden beri daha bir haber alamadım. 2 yıldır burada eylemime devam ediyorum. Bir kişi bile dağda kalana kadar eylemime devam edeceğim. Oğlum sana sesleniyorum; gel teslim ol, yolunuz yol değil. Biz mal, mülk ve para peşinde değiliz. Bizler evlatlarımızın peşindeyiz. Gelin teslim olun, yeter anaların babaların ağladığı. Yeter, biz evlat hasretine dayanamıyoruz. Gelin teslim olun. Çocuklarımızı PKK ve HDP’den istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir, getirsin çocuklarımızı teslim etsin. Onların çocukları okullarda, bizimkiler dağın başında. Gelin devletinize teslim olun” dedi.

Oğluna seslenen ve gelip teslim olmasını isteyen Gıyasettin Demir isimli baba da HDP ve PKK’dan oğlunu istediğini belirterek,

“Hasan'ın babasıyım. Hasan oğlum gel devletine teslim ol, senin orada ne işin var. Ben HDP’den ve PKK’dan oğlumu istiyorum” şeklinde konuştu.

aw034615-01.jpg

aw034615-02.jpg