Muş'un Varto ilçesinde gerçekleştirilen av kontrolünde, av kabahati işleyen 2 kişiye ağır bir ceza kesildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı kontroller sonucunda tespit edilen kişilerin, tuzak ve canlı mühre kullanarak 16 adet yaban hayvanına zarar verdiği belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, olay hakkında bilgilendirildi ve hemen harekete geçildi. Şüphelilere idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere toplamda 63 bin 138 TL para cezası uygulandı.

mutki-fotoshop-2024-02-21t133939-367.jpg

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden açıklama

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Varto ilçe Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan kontrollerde av kabahati işleyen 2 kişi ile arazide karşılaşılmış; şahısların tuzak, canlı mühre kullanarak 16 adet yaban hayvanına zarar verdikleri tespit edilmiş, şahıslar hakkında tutanak tutularak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz konu hakkında bilgilendirilmiştir. Şahıslar hakkında yapmış oldukları av kabahati için idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere 63 bin 138 TL yaptırım uygulanmıştır. Jandarma teşkilatımız başta olmak üzere Varto İlçe Jandarma Komutanlığımızın avcılığın yoğun olarak yapıldığı ilçemizde av koruma ve kontrollerine vermiş olduğu destekten dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı bırakmak için lütfen koruyalım, birlikte destek çıkalım” denildi. (İHA)