Losev

Mursi’nin Gözaltı Süresi Uzatıldı

A
a

Mısır’da devrik lider Muhammed Mursi’nin Hamas’la işbirliği yaptığına dair soruşturma nedeniyle gözaltı süresi 15 dün daha uzatıldı.

Ordu tarafından 3 Temmuz’da yönetime el konulmuş ve devrik lider Muhammed Mursi Gazze yönetimiyle ilişkileri olduğu iddiasıyla 26 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Mahkemeden bugün yapılan açıklamada Mursi’nin Hamas’la işbirliği yaptığına dair soruşturma nedeniyle gözaltı süresinin 15 dün daha uzatıldığı bildirildi.
 
Mursi’ye, soruşturma kapsamında 2011 yılında Hüsnü Mübarek’e yönelik ayaklanmada polis istasyonlarına yapılan saldırılar ve bazı politik kişilerin hapishaneden kaçışlarında Hamas’la işbirliği yapıp yapmadığının sorulacağı bildirildi.
 
Ocak 2011’de mahkumların hapishaneden nasıl kaçtığını araştıran Kahire mahkemesi, 23 Haziran’da Mübarek’i güçten düşüren 18 günlük başkaldırı sırasında mahkumların kaçışlarına Hamas’ın yardımcı olduğunu iddia etmişti. O tarihte Müslüman Kardeşler’in üst düzey lideri olan Mursi ise, bir televizyon kanalına mahkumların yerel halktan yardım aldığını söylemişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.