Losev

Mısır'da Ölü Sayısı Artıyor

A
a

Mısır'daki gerginlik Müslüman Kardeşler örgütünün 'direnme' kararının ardından daha da arttı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önceki gün askeri darbeyle görevden uzaklaştırılması sonrası gerginlik devam ediyor.
 
Dün başlayan gece de devam eden olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi. Yaralı sayısının ise 200'ün üzerinde olduğu belirtiliyor.
 
Cuma namazı sonrası başlayan gerilim, Müslüman Kardeşler lideri Bedii'nin "Meydanları terk etmeyeceğiz" açıklamasının ardından daha da arttı; Mursi taraftarları, Adeviye Meydanı'nı doldurdu.
 
Adeviye Meydanı'ndan Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, asker engeliyle karşılaştı.
 
Grup, ardından yönünü 6 Ekim köprüsüne çevirdi. Burada da karşıt görüşlü iki grup arasında uzun süren çatışmalar yaşandı. Orduya ait zırhlı araçların bölgeye gelmesiyle olaylar yatıştı.
 
Uluslararası haber ajansı Reuters, yüzlerce Mursi taraftarının açılan ateşle durdurulduğunu ileri sürdü. Çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti.
 
Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise, askerlerin göz yaşaratıcı gaz ve kuru sıkı kullandıkları belirtildi. Açıklamada askerlerin mermi kullanmadığı da vurgulandı. 
 
TOPLU CUMA NAMAZI
 
Cumhurbaşkanı Mursi taraftarları başkent Kahire'nin Nasır City bölgesindeki Adeviye meydanında Cuma namazı için toplandı. Mursi'ye destek veren sloganlar atan göstericiler, meydanda namaz kıldı.
 
 
POLİS VE ASKERE SALDIRI
 
Sina Yarımadası'nda gece saatlerinde düzenlenen iki ayrı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti. Bölgede dün sabah saatlerinde de Mısır ordusuna ait kontrol noktalarıyla, El Ariş havaalanı ve Refah'ta bir polis karakoluna silahlı gruplarca saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda bir asker hayatını kaybetmiş, 2 asker de yaralanmıştı.
 
SİNA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL 
 
Saldırılar sonrası Mısır, Gazze sınırını kapattı. Süveyş ve Güney Sina'da ordu alarm durumuna geçti ve bölgede olağanüstü hal ilan edildiği açıklandı.
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı. 
 
Kuzey Sina'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiği iddiası ordu kaynaklarınca yalanlandı.
 
Dün sabah başlayan ve gece de devam eden olaylarda ülke genelinde toplam 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
 
ŞURA MECLİSİ'Nİ FESHETTİ 
 
Öte yandan geçici cumhurbaşkanı sıfatıyla geçiş sürecini yönetecek olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur da icraatlarına başladı. Parlamentonun üst kanadı olan Şura Meclisi'ni fesheden Mansur, yeni bir istihbarat şefi de atadı.
 
MISIR'IN ÜYELİĞİ ASKIDA 
 
Afrika Birliği de, ordunun yönetime el koyması nedeniyle Mısır'ın üyeliğini askıya aldı. 
Kaynak : Ntvmsnbc

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.