Losev

Minikler Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçti

Videoyu Aç Minikler Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçti
A
a

Tatvan ilçesindeki öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçti.

Tatvan Toplum Sağlığı Merkezi, kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Koruyucu Yetim Destek Merkezindeki (VEFA-YET) dez avantajlı 60 öğrencinin ağız ve diş taramasını yaptı.

Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramasını yapan diş hekimleri ve hemşireler, düzenledikleri seminerle de öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlattı.

Seminer sonunda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası da dağıtıldı.

Diş hekimi Serkan Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, taramanın ardından öğrencileri diş sağlığı konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Öğrencilere diş fırçalamanın önemini anlattıklarını ve sağlıklı dişlere kavuşmanın yolları hakkında bilgiler verdiklerini ifade eden Duran, şunları söyledi:

"Ağız ve diş sağlığını korumak ve diş çürüklerinin önüne geçebilmek için dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerekir. Dişler üzerinde kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlar. Çürük dişe, gerekli müdahale yapılmaması halinde dişte sürekli Ağrı oluşabilmekte. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine muayene olmak gerekir. Bunun önüne geçebilmek için öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdik. İhtiyaç duyan öğrencileri tedaviye yönlendirdik."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.