Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincisi Abdurrahman Sadien tarafından Kur’an tilaveti seslendirildi.

Etkinliğe damga vuran anlardan biri ise Adilcevaz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen umre çekilişi oldu. Yapılan çekiliş sonucunda 7 kişi umreye gitmeye hak kazandı. Çekilişte ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, adı çıkmayan bazı vatandaşlar ise üzüntü yaşadı.

Programda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, çekilişte ismi çıkmadığı için üzülen bir kadının “Allah’ım ben de gitseydim” sözlerini duyması üzerine salondakilere müjde verdi. Bedirhanoğlu, 3 kişinin umre masraflarını kendisinin karşılayacağını açıkladı.

Bitlis'te şarampole takla atan araçta 1 kişi yaralandı
Bitlis'te şarampole takla atan araçta 1 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Salonda büyük sevinç yaşanırken Bedirhanoğlu, “Az önce Elif ablamız ‘Ya bana çıkmadı’ dedi. O zaman ben de buradan bir müjde vereyim. İnşallah üç kişiyi ben üstleniyorum. Elif abla sesin kulağıma geldi. ‘Allah’ım ben de gitseydim’ dedi. Senin de Umren benden sana hediye olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aydınlar Belediye Başkanı İbrahim Ergün de programa katkı sunarak bir vatandaşın daha umreye gönderileceğini duyurdu.

Umre hediyesi verilen Elif isimli vatandaş ise duygularını, “Peygamber Efendimizin aşkıyla yanıp tutuşuyordu kalbim. Çok mutlu oldum, çok teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirerek Turan Bedirhanoğlu’na teşekkür etti.

Muhabir: Cengiz Tontaş