Losev

Metin ve Kemal Kahraman

A
a

Metin ve Kemal Kahraman Tunceli'in Pülümür ilçesine bağlı bir dağ köyünde dünyaya gelmiş.

Babalarının Devlet Demiryolları'nda çalışmış olmasından dolayı, çocukluklarının ilk yıllarını Erzincan'da geçirdiler, ancak daha sonraları ise yazları Tunceli'de köyde, kışları Erzincan'da olmak üzere iki ayrı yerde yaşamlarını sürdürdüler. Bu, onlara iki ayrı kültüre de tanıklık etme imkânı sağladı.
Bu yüzden Erzincan'daki Türkçeyi de, Tunceli'de konuşulan Zazacayı da kendi dilleri saydılar ve ortaya koydukları ürünlerde bu iki dili de kullandılar. İlk, orta ve lise eğitimlerini Erzincan'da tamamladılar.

Kemal Kahraman 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girdi. Ancak 1984 yılında bu okulu bırakarak, Ankara'da ODTÜ Felsefe Bölümü'ne başladı.

Metin Kahraman ise 1984 yılında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü'ne girdi. 1985 yılında bu okulda okuyan birkaç arkadaşıyla birlikte Grup Yorum'u kurdu. Aynı yıllarda Kemal de Ankara'da çeşitli amatör müzik gruplarında yer aldı.

Grup Yorum'dan ayrıldıktan sonra, 1991 yılında İstanbul'da tekrar bir araya gelen Kahraman kardeşler, 1993'te iki yıllık çalışmalarının ürünü olan ilk albümlerini gerçekleştirdiler. Daha sonra Kemal Kahraman eğitim amacıyla Almanya'ya yerleşti. Metin Kahraman’ın da zaman zaman Almanya'ya gitmesiyle müzik çalışmalarını birlikte sürdürdüler.Kahraman kardeşler büyük beğeni toplayan çalışmalarını profesyonel albümlerle farklı zaman dilimlerinde dinleyicilerle buluşturdular ve çalışmalarına devam etmektedirler. 1990 yılından itibaren Tunceli ve Erzincan yörelerinde derleme çalışmaları da yapan Metin-Kemal Kahraman, bölgenin tarihi, sözlü edebiyatı, inançları, günlük yaşamı, gelenekleri, müziği gibi çeşitli konularda araştırmalar yaptılar ve bu doğrultuda belgesel albümler hazırladılar. Sözleri ve besteleri kendilerine ait olan eserler, başka müzisyenler tarafından da seslendirildi. Her iki sanatçı da saz, cura ve gitar çalmaktadır.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.