DEM Bitlis Belediye
Losev

Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor!

Videoyu Aç Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor!
A
a

Türkiye sağanak ve yağışlı bir haftaya giriyor. Sel baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 2 ila 4 derece artarken, aşırı yağışlardan dolayı sel ve su baskınları ile kuvvetli rüzgardan dolayı çatı uçması ve doğalgaz zehirlenmesine karşı uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kıyıları ve İzmir’in kuzeyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’de; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden,kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat),Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyıları ve İzmir’in kuzeyinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.