Losev

Meral Akşener; "Bize Bu Kurşun Mu Dur Diyecek?"

Videoyu Aç Meral Akşener; "Bize Bu Kurşun Mu Dur Diyecek?"
A
a

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27. Yasama Dönemi’nin son TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde yaşanan kurşunlanma olayından ve Sinan Ateş cinayetinden de bahseden Akşener’in açıklamaları kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

14 Mayıs’a kadar her konuşmasında iktidara Sinan Ateş’in katillerinin nerede olduğunu soracağını söyleyen Akşener’in konuşması esnasında arkasında; İYİ Parti’nin geçtiğimiz günlerde Sinan Ateş’in suikaste uğradığı yerin tam karşısına astığı; ‘’Sinan Ateş’i unutmayacağız, unutturmayacağız!’’ yazılı billboard yer aldı.

Uzun bir zamandır Ak Parti iktidarının samimiyetten ve ciddiyetten mahrum olduğuna değinerek iktidarın Sinan Ateş suikastını hâlâ aydınlatmamasına vurgu yapan Akşener; ‘’Uzun zamandır; ciddiyetten mahrumuz. Çünkü; görev bilincini kaybetmiş bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.” Sözlerini kaydetti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun; sosyal medya platformlarında, kullanıcılara ilişkin kişisel bilgileri adli mercilere iletme kararını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlemenin ilgili kısımlarına da değindi.

Konuşması esnasında gençlere seslenen ve 14 Mayıs’ta verecekleri oy ile çok kritik bir seçim yapacaklarını söyleyen Akşener;

‘’Kim Jong’un, uzun boylu ruh ikizi ile Millet İttifakı’nın adayı arasında bir tercih yapacaksınız. Kuzey Kore’ye özenen bir Türkiye ile Avrupa standartlarında bir demokrasiyi doyasıya yaşayan bir Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız. Kim Jong’un izinden gidenlerle, Atatürk’ün gösterdiği istikamete yürüyenler arasında bir tercih yapacaksınız. Sizlere, öğrenilmiş çaresizlik prangaları takanlar ile ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’ diye haykıranlar arasında bir tercih yapacaksınız.’’ Sözlerini kullandı.

Yapacakları bu tercihlerde gençlere inandığını ve güvendiğini söyleyen Akşener;

‘’Çünkü; güç sizde. Çünkü; söz sizde. Çünkü; gelecek sizin ellerinizde. Adım gibi eminim ki 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz ve kaderinizin dizginlerini, elinize alacaksınız! Sandığa gideceksiniz ve Recep Bey’i, o koltuktan indireceksiniz! Sandığa gideceksiniz ve Atamızdan aldığınız emanetin hakkını verip yepyeni bir tarih yazacaksınız! Hiç şüphem yok. O sene, bu sene!’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce birçok kez söylediği 2023 hedeflerini hatırlatan Akşener;

“2023 hedefleri diye diye, 7 seçim geçirdin. 2023’e geldik, sen hâlâ aynı şeyleri söylüyorsun.  Hâlâ aynı vaatlerde bulunuyorsun. Zahmet edip de, seçim söylemini bile değiştirmiyorsun. 2023’te, 2,1 trilyon dolar, millî gelir vadediyordun; 2023’e geldik, millî gelirimiz, 1 trilyon doları bile bulamadı. 2023’te, 500 milyar dolarlık, ihracat vadediyordun; 2023’e geldik, yarısını ancak buldun. 2023’te, kişi başı 25 bin dolar, gelir vadediyordun; 2023’e geldik, 9 bin dolara çakıldın, kaldın. 2023’te, yüzde 5 enflasyon vadediyordun; 2023’e geldik, yüzde 50 buçuk enflasyonla övünür oldun. Yahu siz şaka mısınız? Böyle şuursuzluk olabilir mi? Böyle ciddiyetsizlik olabilir mi?’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik; ‘’Utan, utan’’ sözlerine ilişkin konuşmaya devam eden Akşener;

‘’Evet utanıyorum! Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olma şerefinin zerresini dahi üzerinde taşıyamamandan ben utanıyorum! Küfür bulaşmış dilinden, fitne saçan sözlerinden söylediğin yalanlardan, attığın iftiralardan biz utanıyoruz! Milyonlarca vatandaşına düşman gözüyle bakmandan biz utanıyoruz! Ama belli ki sen, hiç ama hiç utanmıyorsun! Bu yüzden de, nefret saçmaya, öfke kusmaya tam gaz devam ediyorsun. ‘’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzer söylemlerini 2019 yılında da söylediğini hatırlatan Akşener; 

‘’Sonra ne oldu? Millet seni, sandığa gömdü. Hatta, utanmadan bir de ağladın, mızıkçılık yaptın. O zaman ne oldu? Millet seni o sandığa, bir daha gömdü. Hem de bu defa, katmerli gömdü. O yüzden, iyisi mi, sen bu tehditlerini, kendine sakla! Çünkü bu kafayla gitmeye devam edersen, 14 Mayıs’ta, sandığın dibini görünce, daha çok ağlarsın. Sonra söylemedi deme.’’ diye konuştu.

 ‘’Biz milletimize, 21’inci yüzyılda; mesleğini, hayatını, ülkesini, üzerinde gururla taşıyan tökezlediğinde, yanında devletinin olduğunu hissettiren yeni bir toplumsal sözleşme vadediyoruz.’’ diyerek konuşmasına devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplumsal sözleşmenin maddelerini şu şekilde sıraladı:

-‘’Bu toplumsal sözleşmenin ilk ve en temel unsuru; yaşatmak. Yaşatan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

-Toplumsal sözleşmemizin ikinci unsuru; adaleti sağlamak, adil olmak. Adil bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

-Toplumsal sözleşmemizin üçüncü unsuru; saygılı olmak. Saygılı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

-Toplumsal sözleşmemizin dördüncü unsuru; nitelikli insan yetiştirmek. Nitelikli bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde çıktığı bir televizyon programında; ‘’ Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip; soyadım da Erdoğan. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni kendinle uğraştırma” sözlerine ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener;

‘’Vay vay vay… Bir aslan miyav dedi, minik fare kükredi. Recep Bey! Sen hiç merak etme. Ben kiminle uğraşacağımı, çok iyi bilirim. Mesela ben; kul hakkı yiyenlerle uğraşırım. Mesela ben; teröristin mektubunu devletin televizyonunda okutanlarla uğraşırım. Mesela ben; emekliden, memurdan, işçiden, çiftçiden esirgediği, milyarlarca lirayı, yandaşların, rant şebekelerinin, ayaklarının seren yağmacılarla uğraşırım!’’ dedi.

Akşener, konuşmasına şu sözlerle devam etti; ‘’Mesela ben; milletine yalan söyleyen, milletinin sesini duymayan üstüne de, utanmadan, saraylarda keyif çatanlarla uğraşırım. Anaları mutfakta, babaları da evlatlarına karşı, çaresiz bırakanlarla; emekçileri, memurları, enflasyon canavarına ezdirenlerle; vatandaşı yokluk içindeyken faizcilere, 200 milyar lira aktaranlarla uğraşırım. Gençleri itip kakanlarla, kadınlara, hayatı zindan edenlerle; milletin helal aşına, ekmeğine, el uzatanlarla uğraşırım! Ve hiç kusura bakma; Sen sevsen de, sevmesen de, uğraşmaya devam edeceğim!’’

Geçtiğimiz günlerde partisinin İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin konuşan Akşener, iktidarın aldığı tutumun devlet ciddiyetinden uzak olduğunu vurgulayarak;

‘’Neymiş efendim? İnşaat bekçisi bir kardeşimiz, hırsız kovalıyormuş. Hırsızları kaçırmak için de, havaya ateş etmiş. Ne hikmetse, kurşunlar gelmiş, İYİ Parti’yi vurmuş. Bakın siz şu işe…

Allah’tan, il binamız Kabataş’ta değil… Bilmeyenler için söyleyeyim. İstanbul İl Başkanlığımız, sanılanın aksine, havada değil, yerdedir.’’ dedi.

İl binasıyla ateş edilen yer arasında büyük reklam panoları ile E5 karayolu olduğunu ifade eden ve binanın girişinin E5’in altında kaldığı için ateş edilen yerden bina girişinin vurulma ihtimalinin imkânsız olduğunu söyleyen Akşener, yakalanan bekçinin ifadesine ilişkin;

‘’Ya ifade yanlış, ya da bu bekçi kardeşimiz bir aksiyon filmine özenmiş olacak. Mermiye falso vermiş ve olağanüstü bir nişancılık sergileyerek yanlışlıkla binamızı vurmuş.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu çıkardı ve ne olduğu çıktı ortaya. Haydi bakalım şimdi Erdoğan'dan özür dileyebiliyor musun?" sözlerine ilişkin konuşan Akşener;

‘’Sanki hırsızlık hadisesi, normal bir olaymış gibi; hırsızlara ateş etmek de, bu Teksaslı kardeşimizin, günlük rutiniymiş gibi gitmiş evine, bir güzel yatıp uyumuş. Hollywood prodüksiyonlarına, taş çıkartacak bu fantastik açıklamanın, sonunda ise Recep Bey çıkmış, benden özür bekliyormuş. Çünkü, kendisi çok kırılmış. Duyguları incinmiş. Rencide olmuş.

Vah vah. Yazık ki ne yazık. Recep Bey; utanmasan, mermiye saldırdı diye, parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden, özür dileyeceğim, öyle mi? Hadi oradan be hadi oradan! Çok beklersin!’’ dedi.

Akşener;  ‘’Tüm mermilere göğüs gerip; milletimize güneş olacaksınız! Söz mü? 15 Mayıs günü burada; gülmeyen yüzleri güldürmek için, susmuş sesleri haykırmak için, çöken karanlığı dağıtmak için 40’tan 40 bin olacaksınız! Söz mü? Türkün Türküsü olacaksınız! Söz mü? Milletin Şiiri olacaksınız! Söz mü?’’ diyerek partililerinden söz isteyen Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

‘’Bilge Kağan’ın, Kürşad’ın, Fatih’in torunları! Mustafa Kemal’in çocukları! Türkiye’nin İYİ ve cesur evlatları! Bu millet, 15 Mayıs sabahı; 21 yıldır, kendine biçilen deli gömleğini, yırtıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; istibdadın çürük zincirlerini, kırıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; hep bir ağızdan, ‘Hürriyet!’ diye haykıracak! Ve 15 Mayıs’ın şafağında; Türkiye, tarih yazacak! Söz mü? Allah sizlerden razı olsun. Sözünüz sözümüz, millet yolu, yolumuz olsun!’’

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.