Losev

Mehmetçik’in katılımıyla Van Gölü sahilinde temizlik kampanyası

Videoyu Aç Mehmetçik’in katılımıyla Van Gölü sahilinde temizlik kampanyası
A
a

Adilcevaz'da kamu kurum çalışanları, Mehmetçikler ve vatandaşların katılımlarıyla Van Gölü sahillerinde temizlik kampanyası başlatıldı.

İlçe merkezinin yanı sıra Van Gölü sahillerinde temizlik çalışması yapan ekipler, Van Gölü sahilinde ve parklarda bulunan yeşil alanlardaki kuru otların yanı sıra çevredeki çöpleri toplayarak temiz bir çevre için seferber oldu.

Van Gölü sahilindeki temizlik kampanyasına Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kamu kurum çalışanları, Mehmetçik ve vatandaşlar katıldı.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, gölün bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde kirletilmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bugün ilçemizin Van Gölü sahilinde yaklaşık 10 kilometre yürüyerek temizlik çalışması yaptık. Bizim buradaki amacımız çevre bilincini ve duyarlılığını gözler önüne sermektir. Batı ve güney illerimizde 50 derecenin üzerinde hava sıcaklıkları olduğunu görmekteyiz. Fakat biz bugün çok fazla terlemeden Van Gölü sahilini güzel bir şekilde temizledik. İlçemizde Van Gölü’nün mavisi ile birlikte yeşilin her türlü tonunu görmek mümkündür. Aynı zamanda ilçemizin kuzeyinde bulunan Süphan Dağı’nda temmuz ayına girmemize rağmen zirvede kar kendisini muhafaza ediyor. Bu nedenle Adilcevaz ilçemiz Süphan Dağı ve Van Gölü arasında yer alan eşsiz bir manzaraya sahiptir. İlçemizde yaklaşık aylık ortalama sıcaklık 25 derece civarında seyretmektedir. Bu nedenle ilçemiz aynı zamanda turizm açısından bölgemizin bir cazibe merkezidir. Bütün vatandaşlarımızı yaz ayını burada rahat geçirmelerinin yanı sıra gelip buradaki bu güzellikleri yakından görmeleri için ilçemize davet ediyoruz. Ayrıca bugün burada bu temizlik organizasyonuna katılan ve destek veren başta belediye başkanımıza ve tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.