Losev

Mehmet Vedat Müftüoğlu

Videoyu Aç Mehmet Vedat Müftüoğlu
A
a

Bitlis doğumlu olan Mehmet Vedat Müftüoğlu, ilkokulu Ankara-Keskin ve Kütahya-Altıntaş'da okudu.

Liseyi daha sonra tekrar döndüğü Ankara Başkent Lisesi'nde bitirdi. Üniversite eğitimini de yine aynı şehirde; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü alanında aldı. Daha sonra 1991-1992 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığınca; İngilizce Dil Eğitimi Geliştirme, Kamu Yönetimi, Şehircilik, Yerel Yönetimler, Şehir güvenliği ve Turizm konularında eğitim alması için İngiltere'ye gönderildi. Döndükten sonra çeşitli tarihlerde yapılan Kaymakamlık, Sivil Savunma, Deprem Güvenliği, İnsan Hakları ve Avrupa insan Hakları Mahkemesi Uygulamaları seminerleri verdi.

Müftüoğlu çalışma hayatına 1975 yılında üniversite öğrencisiyken başladı. Girdiği memuriyet sınavını kazanarak, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde önce memur sonra disiplin raportörü olarak görev aldı. Üç yıl sonra Ankara da kaymakam adayı iken; staj görevini yerine getirmek için Anadolu'da Kastamonu-Araç, Amasya-Taşova, Sinop-Erfelek ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak deneyim kazandı. Bu durum 1980 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirene kadar sürdü. Ondan sonra Çankırı-Şabanözü ilçesine asil kaymakam olarak atandı. 1983 yılı Ağustos ayına kadar bu ilçede görevini sürdürdü. 1982 yılında kısa dönem olarak askerliğini yine bu ilçede görev yaparken daha sonra Menemen'e gönderilerek vatani  görevini   burada   tamamladı.   Askerlikten sonra iki yıl Mardin-idil, üç yılda Kocaeli-Kandıra kaymakamlıklarında görevini aldı.

1988 yıllarına gelindiğinde Van Vali Yardımcılığında bulunurken 1990 tarihinde yaşanan Körfez Savaşı sırasında bir yıl süre ile Vali Vekilliği görevini sürdürdü. Bu görevinden bir yıl sonra Çanakkale Vali Yardımcılığına atandıktan sonra Genel İngilizce Lisans ve Kamu Yönetimi Eğitimini almak için İngiltere'ye gitti ve bir yıl ora-da kaldı. Yurda döndükten sonra 1992-1995 tari-hlerinde atanmış olduğu Uşak Vali Yardımcılığında görevine devam etti. Sonraki iki yıl boyunca Ordu Vali Yardımcısı, 19 Eylül 1997 tarihinden itibaren de Ankara Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ankara Vali Yardımcısı olarak da bir yıl boyunca Esenboğa Hava Limanı Mülki İdare Amirliği görevini sürdürerek Havaalanı güvenliği ile pro-tokol hizmetlerinde yer aldı. Daha sonra Sosyal Hizmetler, Tarım ve Enerji, Emniyet ve Jandarma ve Milli Eğitim ile ilgili konuları kapsayan birim-lerle ilgili hizmetleri yürüttü. Ayrıca Ulusal Eğitim Kampanyası çerçevesinde Eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in eşi Sayın Semra Sezer ile Ankara il Merkezi ve ilçelerindeki projelerde proje sorumlusu ve Ankara İl Temsilcisi olarak görev yaptı.

2004 tarihinde başlayan İstanbul Vali Yardımcılığı görevini üç yıl boyunca sürdü. Mehmet Vedat Müftüoğlu, burada İstanbul Sanayi Ticaret il Müdürlüğü, Mili Prodüktivite Merkezi, il idare Kurulu Müdürlüğü, il Disiplin Kurulu Başkanlığı ve İstanbul Konseyi Çalışmalarını yürüttü. Ayrıca il Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, iyi Yönetimin Geliştirilmesi, il Yönlendirme Komitesi Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinin takibi, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Bölge Kalkınma Ajansı faaliyetlerinde de ilgili diğer Vali Yardımcısıyla beraber görev yaptı. Ardından geçen iki yıl boyunca Atatürk Hava Limanı Mülki İdare Amirliği görevlerini yürüttü. Halen 25 Eylül 2009 tarihinde başlamış olduğu Bursa Vali Yardımcılığı görevini sürdürmekte.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.