DEM Bitlis Belediye
Losev

Mehmet Şah Marhan kaleminden: Ya Hata Yaparsam!

Videoyu Aç Mehmet Şah Marhan kaleminden: Ya Hata Yaparsam!
A
a

Öğrenme, ailede başlayan ve hayat boyunca devam eden uzun bir süreçtir. Bu süreçte doğal olarak rol alanların “bilinçli” olmaları ve sorumluluk duygusu ile davranmaları hayati önem arz ettiği aşikârdır.

Bu bağlamda özellikle evde anne-baba, okulda öğretmeni tarafından ‘‘Sakın ha hata yapma’’ şeklinde  baskı altında tutularak yetiştirilen çocukların, sağlıklı gelişim göstermeleri ve kendilerini keşfedip yetenekleri ile buluşmaları zinhar mümkün değildir. Hele yaptığı her hata için "Seni gerizekalı" diye azarlanan bir çocuk, yeteneklerini fark etmeyeceği gibi kişisel gelişimi de büyük bir hasar alır.

Çünkü bu problemli yaklaşım tarzının özünde çocukları “sınırlandırmak,” “Kalıba sokma” ve "Başarılı olma zeminini" yok etme var. İşte özellikle öğrenme evresinde olan çocukların, öğrenmelerini "bloke" eden en büyük sorun, "Sakın ha hata yapma" mantalitesi ile çocukların zihninde psikolojik bariyerlerin ve kaygıların oluşturulmasıdır.

Oysa nice insanların "Üstün başarı" göstermeleri mümkün iken, ama "Sakın ha hata yapma" kaygısıyla "blokelendirildikleri" için hep yerlerinde saymışlardır.

Makalenin tamamı için tıklayın

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.