Losev

Meclis'te kritik dokunulmazlık oylaması kabul edildi

Videoyu Aç Meclis'te kritik dokunulmazlık oylaması kabul edildi
A
a

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin 'dokulmazlık'ına ilişkin teklifin tamamı oylandı

Dokunulmazlıklarla ilgili karar bugün belli olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacak ikinci tur oylamalarının ardından, hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu açıklığa kavuşacak.
TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin 2. turunda, 1. madde 373 oyla kabul edildi.

TEKLİFİN 2. MADDESİ 374 EVET OYU İLE KABUL EDİLDİ

1'inci maddenin kabul edilmesinin ardından teklifin 2'nci maddesi için oylama başladı. 2. madde oyları tasnif edildi. Resmi olmayan sonuçlara göre 374 evet oyu ile 2. madde de Meclis'te kabul edilmiş oldu. 136 vekil ise ret oyu kullandı.

TEKLİFİN TÜMÜNÜN OYLANMASINA GEÇİLDİ

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin ikinci tur oylamalarında birinci ve ikinci madde kabul edildi. Son olarak teklifin tümü için oylamaya geçildi.

TEKLİFİN TÜMÜ OYLANDI

Genel kurulda 2 madde ile teklifin tümünün oylaması yapılacak. Milletvekilleri toplamda 3 gizli oylamaya girecek. AK Parti, görüşmesiz oylama yapılacak oturumları TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yönetmesini kararlaştırdı. Böylece oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın bu kez oy kullanması sağlandı..

TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi 376 oyla kabul edilerek, yasalaştı. 

REFERANDUMA NASIL GİDİLİR?

TBMM'de Anayasa değişkliği için oylnan dokunulmazlık kararının Meclis'ten geçmesi için 367 salt oyun elde edilmesi gerekiyor. Eğer oylamada 300'un altında kalınırsa yargı yolu açılıyor. 300 ile 367 oy arası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne referandum kararını götürecek.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.