Losev

Meclis 8 Temmuz'da yemin edecek

Videoyu Aç Meclis 8 Temmuz'da yemin edecek
A
a

YSK Başkanı Güven cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçlarının 5 Temmuz'da açıklanacağını belirtti. Bu takvime göre 8 Temmuz'da TBMM toplanacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı gün yemin edecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin kesin sonuçlarının 5 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu.

Güven itiraz süreciyle ilgili seçim ikinci tura kalsaydı, 29 Haziran’da itirazları değerlendirip kesin sonuçları açıklayacaklarını ama ilk turda sonuçlandığı için 5 Temmuz’da sonuçları açıklayacaklarını belirtti.

Sandık sonuç tutanaklarının yüzde 100’e yakınının sisteme girdiğini ifade eden Güven, sadece 41 gümrük kapısındaki sonuçların sisteme girilmediğini aktardı.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 80. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 42. Bunlar, 41 gümrük kapısı sonuçları girmeden önceki son rakamlar” diye konuşan Güven sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itirazlar konusunda da başvuruların yarın saat 15.00’te sona ereceğini ve itirazların ilçe seçim kurulları tarafından 28 Haziran saat 17.00’ye kadar karara bağlanması gerektiğini hatırlattı.

Güven’in açıklamalarına göre ilçe seçim kurullarının kararlarına ise 29 Haziran saat 17.00’ye kadar itirazda bulunulabilecek. Bu itirazlar ise il seçim kurullarınca, 1 Temmuz saat 17.00’ye kadar karara bağlanacak.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı ise 4 Temmuz’a kadar YSK’ya itiraz edilecek. YSK aynı gün saat saat 17.00’ye kadar itirazları karara bağlayacak.

ERDOĞAN DA AYNI GÜN YEMİN EDECEK

Anayasa’ya göre, seçim sonucunun YSK tarafından ilanını takip eden üçüncü gün, yani 8 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi saat 15.00’te kendiliğinden toplanacak. Bu toplantıya en yaşlı milletvekili başkanlık edecek. Toplantıda milletvekilleri ant içecek.

Milletvekillerinin yemin töreninin ardından aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.