DEM Bitlis Belediye
Losev

MEB'de Asıl Kıyamet Pazartesi kopacak!

Videoyu Aç MEB'de Asıl Kıyamet Pazartesi kopacak!
A
a

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­'nda Cum­hu­ri­yet dö­ne­mi­nin en bü­yük per­so­nel tas­fi­ye ope­ras­yo­nu­nu ger­çek­leş­ti­re­cek olan ya­sa, dün Res­mi Ga­ze­te­'de ya­yın­lan­dı.

Ka­nun, Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­'n­da in­ce­le­me­ye alın­ma­dan ön­ce An­ka­ra Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü Ka­mil Ay­do­ğan gö­rev­den alın­dı, ye­ri­ne Al­tın­dağ İl­çe Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü Erol Boz­kurt ge­ti­ril­di. Ay­rı­ca Ba­kan­lı­ğın bü­tün müs­te­şar yar­dım­cı­la­rı, genel mü­dür­le­ri, grup baş­kan­la­rı, il ve il­çe mil­li eği­tim mü­dür­le­ri­nin gö­rev­le­rine son verildi. Asıl ope­ras­yon ise önü­müz­de haf­ta başla­ya­cak. Ba­kan­lık, pa­zar­te­si gü­nün­den iti­ba­ren hem gö­rev­den al­ma­la­rı hem de yer­le­ri­ne ata­ma­la­rı ya­pa­cak.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NI EĞİTİMCİLERİN YÖNETMESİNİ İSTİYORUZ"

De­mok­rat Eğitimci­ler Sen­di­ka­sı (DES) Ge­nel Baş­ka­nı Gür­kan Av­cı şun­la­rı söy­le­di: "E­ği­tim sis­te­min­de­ki böy­le­si bü­yük bir kad­ro de­ği­şik­li­ği ilk kez olu­yor. Hü­kü­met geç­miş­te­ki ha­ta­lar­dan ders al­ma­lı, yö­ne­ti­ci kad­ro­la­rı­na eği­tim­ci bü­rok­rat­lar ata­ma­lı. Te­be­şir to­zu yut­muş eği­tim­ci­le­rin Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­'nı yö­net­me­si­ni is­ti­yo­ru­z." DES Genel?Başkanı Avcı, Ye­ni Mil­li Eği­tim Te­mel Ka­nu­nu ile bir­lik­te atıl du­rum­da bek­le­yen ve sa­yı­la­rı her ge­çen gün ar­tan es­ki bü­rok­rat­la­rın bir an ön­ce eği­tim uz­ma­nı kad­ro­la­rı­na ata­nıp ya­hut öğ­ret­men ye­ter­siz­li­ği ne­de­niy­le ders­le­ri boş ge­çen okul­lar­da gö­rev­len­di­ri­lip eği­ti­me ka­zan­dı­rıl­ma­sı gerektiğini kaydetti.

Dün akşam ise Milli Eğitim?Bakanlığı'nda deprem yaşandı. Bakanlıktaki 14 genel müdürden 3'ü, 140 daire başkanından 23'ü değişti. 81 il milli eğitim müdüründen 12'si merkeze çekildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.