Losev

Manisa’da ilk kez Bitlisliler Tanıtım Günleri düzenlenecek

Videoyu Aç Manisa’da ilk kez Bitlisliler Tanıtım Günleri düzenlenecek
A
a

Manisa'daki Bitlisliler Tanıtım Günleri Düzenleyecek. Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında Or-Sa Organizasyon tarafından Manisa’da ilk kez Bitlisliler Tanıtım Günleri düzenlenecek.

26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında “Bediüzzaman Said Nursi’nin torunları Şehzadeler Şehrinin torunlarıyla buluşuyor” sloganıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde düzenlenecek Bitlis tanıtım günlerinde Bitlis her yönüyle vatandaşlara tanıtılacak. Sultan Kafe’de yapılan tanıtım toplantısında konuşan Yunus Emre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Bitlisli olmaktan onur duyduğunu söyledi.
 
 İnsanların doğduğu toprakları her zaman sevdiğini aktaran Avşar, “Toprak sadece toprak olduğu için sevilmez. O topraklarını verdiği bir kültür vardır. O toprakların verdiği bir iman vardır. O toprakların verdiği güzellikler vardır. Bitlislilerin kötü işe karışmadıklarına şahit oldum. Bizler taziye evlerimizle meşhuruz. En güzel geleneklerimizden biridir.
 
 Manisa’dakiler bizlerini bu taziye geleneğini çok sever. Böyle büyük organizasyonu Manisa’da ilk defa yapıyoruz. Bu tanıtım günleriyle birlikte toprağımızın havasını tekrar teneffüs edeceğiz. Kültürümüzü yeniden yaşayacağız. Bunun için hep birlikte katkı sağlamalıyız” dedi. Manisa’da ilk kez Bitlis Tanıtım Günleri düzenleyeceklerini kaydeden Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, “Bu tanıtım günlerini ‘Bediüzzaman Said Nursi’nin torunları Şehzadeler Şehrinin torunlarıyla buluşuyor’ sloganıyla düzenliyoruz. Bütün Bitlislileri, Manisalıları, Manisa’da yaşayan herkesi bu tanıtım günlerine bekliyoruz” diye konuştu. Bitlisliler olarak büyük bir aile olduklarını ifade eden Manisa Ahlatlılar  Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çelebi Aslan, “Bizler her zaman bir araya geliyoruz. İnşallah Bitlis’imizin adını Manisa’da güzel bir şekilde duyururuz, Spil Dağı’na yazarız. Bu bizim ilkimiz olacak. İlkler her zaman zordur.
  
 Bu etkinliğe bütün hemşerilerimizi bekliyoruz. Desteklerini bekliyoruz. Allah bizi mahcup etmesin.” dedi. Bitlisliler Tanıtım Günlerini düzenleyecek olan Or-Sa Organizasyon sahibi Orhan Sarı, “Manisa’da böyle bir günün ihtiyacını duyduğumuz için böyle bir tanıtım günü yapmaya karar verdik.
 
 Destek olan herkese teşekkür ediyorum.” derken, Akhisar Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Barlı da, Manisa’da böyle bir etkinliğin düzenlenecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, Bitlis’in Manisa’da tanıtılması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.