Ortadoğu'da fitneyi kim çıkarıyor

Tarih: 1 Haziran 2020 10:12
Ortadoğu'da fitneyi kim çıkarıyor

Günümüz Ortadoğusunda Müslüman devletlerle,İslami kuruluşlarla savaşta olan her taşın altında Amerika ile İsrail’e çalışan bu isimler karşımıza çıkmaktadırlar.

-Libya’da Hafter’e silah ve paralı asker gönderiyorlar.
-Türkiye aleyine Ortadoğu’da halkı kışkırtmak İçin petro-dolar harcıyorlar.
-Yemen’de Suudi Arabistan’a her türlü desteği vererek yüz binlerce mazlum insanlarla savaşıyorlar.
-Katar’da iktidarı devirmek için her türlü entrikayı çeviriyorlar.
-Ortadoğu’da İsrail’e birlikte İslami hareketlerin liderlerine suikastler düzenleyerek şehit ediyorlar.
-Mısır’da sisiye yardım ederek meşru İslami iktidarı devirdiler.
-Filistin’de İsrail’le birlikte hareket ederek müslümanları kendi topraklarında boğmaya çalışıyorlar.

Saymakla bitmeyen ümmete tuzaklar kurarak batılı dostlarını memnun etmeye çalışıyorlar.

Yine mağrip ülkelerinde başta Tunus olmak üzere BAE'nin sermayesiyle Muhammed Dahlan eliyle kurulan Al Arabiyya kanalı, Tunus halkını hükümete karşı kışkırtmaya ve halkı iktidara güvenmediği propmagasını oluşturmaya çalışıyorlar.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun ifade ettiği gibi, BAE’nin kaos ve istikrarsızlık üreten bir ülke olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yemen’de yer aldığı koalisyonun en önemli ortağı olan Suudi Arabistan’ın tam aksine, ülkenin toprak bütünlüğünü parçalayan,güneydeki ayrılıkçılara arka çıkan, Suriye’de zalim Esed diktatörlüğüne finansal ve diplomatik anlamda destek veren BAE, Somali gibi Afrika ülkelerinde ise terör örgütlerine fon aktararak güvensiz bir ortam oluşturup bölgeyi kendisine bağımlı kılmaya çalışıyor.

Ayrıca BAE ve Abu Dabi veliahdı Muhammed Bin Zayid Filistin’i İsrail’e Muhammed Dahlan eliyle satmaya kadar birçok kirli projenin de baş mimarı olarak karşımıza çakmakta.

Bu anlamda Libya’da Wagner şirketine bağlı paralı askerleri fonlayan ve darbeci Hafter’i destekleyen BAE’nin daha çok Ruslarla işbirliği yaptığı görülüyor. Suriye’de Esed rejimiyle işbirliği yapan Abu Dabi, Çin ile ekonomik, kültürel ve diplomatik anlamda yakınlaşarak da ABD’yi yumuşak şekilde dengelemeye çalışıyor.

Oldukça sınırlı bir askeri kapasiteye sahip olan BAE, bölgesel düzen inşasında bölgesel müttefiklere ihtiyaç duyuyor. Buna rağmen BAE, kurmak istediği bölgesel düzende, Türkiye gibi bir bölgesel gücün meydan okumalarına yenik düşüyor.

Bundan dolayı BAE bölgesel düzen kurma konusunda Türkiye’nin aktif olduğu noktaları önemsiyor. Abu Dabi’nin Libya’daki faaliyetleri ve bununla ilintili krizler bu minvalde de okunabilir.

BAE’nin kurmak istediği düzende yer almak istemeyen aktörlerin Yemen, Libya gibi noktalardaki tarafsız politikaları veya Türkiye ile geliştirilen yakın ilişkiler Abu Dabi’nin mezkûr aktörlere saldırmasına neden oluyor.

BAE’nin Fas ve Tunus’a yönelik saldırıları da bu açıdan değerlendirilmeli.İslami hareketlerle mücadele eden BAE,bölgesel düzen kurma hedef için her türlü İslami hareketi yok etmekten çekinmemektedir.

En son Libya’ya yük götüren Türk gemilerine saldırı için kişi başı 80 bin dolara 4’ü İngiliz olmak üzere 20 batılı asker kiralayarak bölge gönderen BAE,Dahlan ekibinden başkası değildir ama nedense eskimiş hantal askeri helikopterlerden dolayı askerlerle aralarında çıkan tartışmalardan dolayı bu saldırılardan askerler vaz geçmiştir.

Yine bu ikili yanı başımızda mazlum yalın ayaklı Yemen müslümanları ateşin üçüne çekerek ayaklanmalar çıkararak rahat bırakmamaktadırlar.
yıllarca çektiği fakirlik ve acılarla bir hayat süren Yemen birleşmenin 30. yılında bu kezde BAE eliyle bölünmeye sürüklenmekte.

BAE ve Dahlan bulmacasını çözerken taşları yerine uturtmamız gerekiyor.

Ortadoğu istihbaratında BAE ve Dahlana,Dahlan İsrail’e,İsrail Amerika ve İngiltere hizmet etmektedir.

Kısacası Ortadoğu’daki topraklarında hakimiyet kurmuş devlet ve örgütlerin çoğu bu batı endeksli istihbarat ağlarına bağlı olarak çalışmaktadırlar.
Bunu red eden kapı kulu olmaya karşı çıkan başta Türkiye,Katar,İran ve Mursi dönemindeki Mısır gibi ülkelere karşı isimleri Hasan, Hüseyin, hafız, mübarek olan aynı toprağın insanlarını kullanarak sürekli halkı kontrol altında tutmaya çalışmaktadır.

Aynı şekilde ümmettin topraklarında islamı referans alarak ve bu amaçla büyümeye çalışan hiç bir devlete müsade edilmemektedir.

İşte Ortadoğu’daki kaosun baş mimarı batılı emperyalist devletler sadece uzaktan kumanda görevini görürken, kumanda etikleri yerli kukla devlet ve örgütler kimliklerinde islam yazılan ismileri Hasan Hüseyin olan insanlarımızı kullanmaktadırlar. Yeryüzünde bozgunculuk etmeden zulüm etmeden yolda olmanın tek ilacı ilahi mesajdır, kurandır, dindir aksi durum ise insanoğlu için oyun ve oyalamadır tuzaktır, bozgunculuktur zulümdür, acıdır, kayıptır.

Allah yaratığı kuluna en çok ikram edendir,islam insanoğlunu zarara düşmeden en iyi uyarıyı yapandır.

“Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. ”(AL-İ İMRAN/85)
“Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır. ”(Muhamed 7)

 

https://www.bitlishaber13.net/makaleprint/ortadogu-da-fitneyi-kim-cikariyor.html