İslam Toplumunda Türk Dizileri

Tarih: 18 Mayıs 2017 20:08
İslam Toplumunda Türk Dizileri

Günümüzde artık hayatımızı ve ahlakımızı kontrolü altına almış alan dizilerin bizi nelerden mahrum edip nelere maruz bıraktığı içler acısı malesef. Öyle ki beş yaşındaki çocuk bile %99,2 si müslaman olan bir ülkede daha bir Peygamber veya Allah kelimesini duymadan bir çok artisti malesef artık tanıyor.

Büyüğü ile küçüğü ile hemen hemen her akşam farklı bir bölümü keyifle izlenir her ailede. Haberin olmadan iki taraf çıkar karşına, İyi Ve kötü taraf .Sende iyi niyetin ile müslüman kimliğinle iyi tarafı seçip ve izlemeye dalarsın sezonlar boyunca.Üstelik teknolojinin gelişmesi ile ULTR HD veya 4K yayınlar ile günümüzde daha zevkli hale getirilmiş durumda. Hatta izlemek istediğin bir başka dizi varsa onu kaydedip sonra izleme fırsatı sunulmuş bulunmakta. Sezonlar boyunca malesef farklı farklı kanallarda aynı konular farklı kişiler tarafından bizlere sunulur. Ve televizyon başında büyük heyecanlar ile büyük meraklar ile iyi tarafın kötü tarafa karşı mücadelesini izlemeye dalarız saatlerce. Her sezon sonunda karekterler paralarını alıp bu sezon nereye tatile gidelim diye düşünürken bizler sabah kalkar ağır ve yorucu işlerimizde çalışmaya devam edip karekterin geri dönmesini bekleriz.

Peki Konu nedir ? Buna Hiç Dikkat Ettikmi ?

Büyük üzüntü ile ifade etmek isterim ki Haram sevdalar ve boş kahramanlar. Duygularımıza hükmeden bizi esir alan bu haram sevdalar a özendiriliyor genç toplumumuz, ve gelecek kuşağada böyle aktarılıyor. Lise veya üniversite ortamında veya çalıştığın iş yerinde herkesin bir sevgilisi olmak zorunda bu dizilere göre .Zaman zaman güler eğlenirsin onunla el ele sahiller boyunca gezersin aylarca belkide yıllarca %99,2 si müslüman bir ülkede belkide cebindeki müslüman kimliğin ile.Bütün hayatını ona adarsın.ona olan sevgini kanıtlamaya çalışırsın.Sensiz nefes alamam diye şarkılar yazarsın Sana nefes verenin Allah olduğunu unutarak.ben seni sevmedim sana taptım diye şiirler yazmaya başlarsın Allaha tapman gerektiğini unutarak .Sonra nikahında olmayan bu sevgiliyi senden almaya çalışan birileri çıkacak karşına, yani kötü taraf.Onu kaybetmemek içinde büyük bir mücadele veriliyor.Ağlarsın onun için ,en çok sen sevdiğini belirtmeye çalışırsın değeri yüksek hediyeler ile pahalı arabalar ile belkide şirk ile dolu iki satır şiir ile.Ve sezon sonunda bu sevgiliyi tekrar elde ediliyor bizlerde bilinç altında rahat bir şekilde uyuruz evimizde .Yada bir mafya babası çıkar ortaya ve buna kafa tutan kahraman biri çıkar karşısına bizlerde iyi yüreğimiz ile kahraman tarafı tutarız.Sezon boyunca bir kovalamaca bir çekişme bir heyecean alır başını gider.Ve sezon sonunda kahraman adamlar mafya babalarını temizler bizlerde biliç altında rahat bir şekilde uyur başka seneryoları bekleriz.O senaryolarda tabiki sürekli hazırda tutuluyor ve sonraki bir sezonda yeni bir isim ile karşımıza çıkıyor.Bizlerde boş boş izliyoruz.

Vakit Geçirmek İçin İzliyorum

Vakit geçirmek hayat boyunca bir dizi senaryosu ile olacak diye bişey yokki.Neden vaktimizi daha değerli bir şeye harcamıyoruz acaba ? Veya dizi izleyelim ama faydalı birşey izleyelim. Örneğin Peygamber efendimizin güzel ahlakını anlatan bölüm halinde diziler

mevcut,o dizileri izleyelim ailece,her ne kadar da müslüman bir ülkede ramazandan ramazana yayınlanıyor deseniz de izlemek istediğinizde günümüzde buna ulaşmak artık çok kolay .Veya islam aleminde yüce din için mücadele eden yüzlerce asıl kahraman var neden bunların hayatlarını izlemiyor ve izletmiyoruz ahlakını örnek almıyoruz.Bunların ahlakını çocuklarımıza aktarmamız sizcede daha faydalı daha mantıklı değil mi? Veya okuma oranı düşük olan ülkemizde neden biraz vaktimizi kitap okumaya ayırmıyoruz boş dizileri izlemek yerine,çocuklarımızı eşlerimizi bu dizilere esir etmek yerine.Yani dizi yerine daha faydalı bir şeye ayırabiliriz zamanımızı.

Dizi Yerine Başka Ne İzleyeyim?

Türkiye gibi bir yerde televizyon kanallarından reytingler yapıp ve para kazanıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışanlara karşı değilim elbette.Karşı olduğum tek şey içerik ve içeriğin yol açtığı durumlardır. Ülkemizin eğitimdurumu ortada,yüzlerce farklı dersler var,bu dersler ile ilgili güzel anlatım teknikleri var.İnternet ortamında Youtub kanallarında anlatılan bir matematik dersinin sadece bir konusu en az beş milyon öğrenci tarafından izleniliyor.Herkesin evinde internet olmadığı halde sizce bu oran düşük mü ? Artık neredeyse herkesin evinde televizyon var bu ders videolarının televizyondan yayınlandığında artık ne kadar izlenilir reyting durumu ne olur tahmin edebilirsiniz. Bu sadece eğitimin bir kısmı için basit bir örnek buna benzer çok faydalı içerikler hazırlanıp yayınlanabilir bu işle uğraşan insanlar yıllardır seneryo yazıp duruyorlar da bunu mu yapamayacaklar? Eminim istenildiği takdirde en iyileri en iyi şekilde hazırlanıp hizmete sunulabilr.Bu ülkede bunu yapabilmek emin olun zor değildir.

Nasıl Bir izlenim Bırakıyor ?

Toplum içinde sizlerde etkisini görüyorsunuz etrafınızda.El ele olan gencecik bir çift in bütün haram sevdaları rahat bir şekilde yaşayabildiğini görüyoruz .Ve bir kısım insanların emellerine ulaştıklarını görmek acı bir durum. Daha da üzücü olan bu dizilerimizin yurt dışında fazla izlenilmesi, biz artık bütün dünya türkleri tanıyor türk kültürünü tanıyor türkiyeye hayranlık duyuyor diye övünürken meğer durum daha da farklıymış.Yurt dışında bir arap ülkesinde tanıştığım bütün arap arkadaşlara türkiyeli olduğunu söyledikten sonra çoğunun sordukları insana garip bambaşka bir soru daha soruluyor.

- Müslüman mısın ?

%99,2 si müslüman olan bir türkiyeli için bu soru çok ağır geliyor insana.Evet diyorum tabiki türkiyenin %99,2 si müslüman diyorum şaşırıyorlar.Bir gün gene müslümanmısın diye soran bir arkadaşa ‘’Evet müslümanım’’ dedikten sonra sordum kendisine

-Neden müslümansın diye soruyor herkes türkiyelilere ?

Cevap çok üzücü.

-Kusura bakma kardeşim beni yanlış da anlama ama türk dizilerinde islam ahlakına uygun davranışlar göremiyoruz,sizlerde biliyorsunuz ki bu tür davranışlar yok dizilerinizde.Bizde müslümanların orda çok az olduğunu zannerederek sormak zorunda kalıyoruz dedi.

Şimdi sizede sormak isterim

Adamlar haklı değil mi?

Ve sizlere son olarak her yerde anlatılan yahudilerin stratejisini hatırlatmakta faydalı olacağını düşünüyorum.

D’izraeli bir gün Avam kamerasında elinde kuran-ı kerim’i göstererek’’Bunu türklerin elinden almadıkça Osmanlı’yı yıkayamayız’’ demiştir…

https://www.bitlishaber13.net/makaleprint/islam-toplumunda-turk-dizileri.html