Gerçekten Süper Vali

Tarih: 8 Mayıs 2013 10:43
Gerçekten Süper Vali

Yıllar sonra eski Valimiz Uğur Boran’la Serdar ağabeyim İstanbul’da görüşmüşler. Serdar ağabeyim halla her platform da Uğur Boran der durur.

Tabi Uğur Boran’ın Bitlis’e katkıları elbette çok fazla olmuş. Mesela şimdiki mevcut kayak tesislerimizin tamamlanmasını çok zor koşullar altında sağlamıştır. O yıllarda bütçenin sıkıntılı olduğu hatta ülkedeki kriz yüzünden IMF’in kucağına düştüğümüz yıllardı. O yıllarda ki kıt koşullarda Bitlis’e yaptığı hizmetleri halla tüm Bitlisliler minnetle anarlar, buna koyu Bitlisli Serdar ağabeyim de dahildir.

Şuan Bitlis’te görev yapan Valimiz Veysel Yurdakul ilimize atandığından bu yana harbi harbi bir şeyler üretmeye, Bitlis için bir şeyler yapmaya ciddi anlamda gayret göstermektedir. Bu hızla devam ederse, inanıyorumki adından süper vali diye söz ettirecek. Yada 2. Süper Vali, Türkiye’de Recep Yazıcıoğlu’n dan sonra, Bitlis’te de Uğur Boran’dan sonraki 2. Süper Vali. Belki de onları bile geçer…

Bir süre önce Bitlis’te idim. Kahvehaneler de sigara içilmiyor. Şaşırdım kaldım. Bizim kahvehanelerde sigara içilmemesi olacak şey değil. Sordum, soruşturdum, baktım, araştırdım Vali Yurdakul resmen bu işi yasaklamış Bitlis’te… Çoğu kişide sigaranın kahvehanede bile içilmeyeceği bir ortamda tamamen bırakmaya karar vermiş. Karara uymayan kahvehane sahiplerine ise direk ceza. Valla helal olsun dedim.

Vali Yurdakul’a tabi hem tanışmıyorum. Hemde tanışacağımızı zannetmiyorum. Tıpkı Rektör Doğru’da olduğu gibi. Hani bir ara Bitlis’te üniversiteyi yıpratmaya çalışanlar için, bu bizim genç bir üniversitemiz şimdiden böyle yıpratarak bir yere varamayız dediğim Üniversitemiz, bir çocuk hata yapsa bile cezalandırmaya kıyamayız ya bende üniversitemiz daha çok genç şimdiden böyle yıpratmamalıyız demiştim. Bazı menfaat odaklarının hedeflerine alet olmamalıyız demiştim, sonra beni üniversiteye yağcılık yapmakla suçlamışlardı. Şimdide demesinler mi Vali’ye yağcılarda inecek var.

Yok dostlar yok valla ben Vali’nin sadece icraatlarını takip ediyorum, edeceğim. Kendisiyle tanışmayacağım bile, ona ne işim düşecek, nede yolum. Rektör Doğru’nun da icraatlarını takip eden, iyi niyetine güvenen biri olarak bazı ifadeleri kullanmıştım. Bunu Rektörü gereksiz yere övmekle ve bunu haketmediği şeklinde ifadelerle, eleştiri oklarının hedefi olmuştum. Tabi bunu yapanlar malum çevreler. Bana dil uzatanların cezasız kalmayacağına inanıyorum. Bir internet sitesinin başındaki kişiler benim hakımda hem yorum yapmışlar, hemde onaylamışlardı. Görelim bakalım mevlam neyler, eminim güzel eyler… Ama ceza lazım, Dostoyoveski’nin Suç ve Cezası bana okuma alışkanlığı kazandırmış bir eserdir. Yaklaşık dört (4) yıl önce bir sportif etkinlik dolayısı ile bir süre Rusya’da kalmış çeşitli kentlerini görmeyede fırsat bulmuştum. Ancak Petersburg’a gitmek ve en önemlisi Raskolnikov’un romandaki sürekli üzerinden geçtiği köprüde yürümek nasip olmadı. Suç ve Ceza dedik ya, ceza şart…

Bu güzel köşe yazımı bunlarla kirletmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim.

Kaldığım yerden devam edeyim; Vali Yurdakul Bitlis’e atandığından bu yana Bitlis’te yaratışmış olduğu sinerji, dinamizm ciddi anlamda Bitlis’i bazı konularda iyi bir noktaya getirebilir. Bitlis acıdır ki son on yılda iktidarın nimetlerinden diğer iller kadar yararlanamadı. Bazıları Bitlis Tv’de saatlerce kendilerini methedip dursunlar, millet gerçekleri görüyor. Bugün Bitlis’in çevresindeki iller resmen Avrupa standartlarını yakalamak üzere iken, Bitlis Türkiye standartlarında orta halli bir kent olmayı bile başaramadı. Bitlis bölük, pörçük, bir çok yere dağılan, 40 bin küsur nufusla yerinde bile sayamıyor. Son 10 yılda belki geri vitese takmadı ama ileri de gidemedi.

AK Parti Hükumeti şehirler yıkıp, yeni şehirler yaptı. Türkiye’yi son 10 yılda Türkiye yaptı. Ancak parantez içerisinde ifade etmek isterim ki (Bitlis Hariç).

Sayın Başbakanımızla, değişik platformlarda yurtdışından takım ve ferdi olarak aldığım derecelerden dolayı bulundum. Sayın Başbakanımızın elinden ödüller aldım. Her defasında Sayın Başbakanım Bitlis sizi seviyor ama sizdende sevgi ve ilgi bekliyor dedim. Ama bu defa kendilerinden ödül alırsam şunu diyeceğim; Sayın Başbakanım Bitlis’in hali böyle devam ederse Ak Parti defteri benim için kapanır. Bitlis’te nice insanların benim gibi düşündüğünüde ekleyeceğim. On yılı aşkın süredir her defasında Bitlis’ten rekor oy alan Ak Parti bu rekorları hizmete biraz dönüştürdü nankörlük etmemek lazım ancak çok daha farklı olabilir, Bitlis bölgenin yıldızı haline getirilebilirdi. Daha Havalimanımız bile yok. Neymiş efendim Muş şurdaymış. Arkadaş ben her gidiş gelişimde perişan oluyorum. Ağabeylerim, Babam beni Diyarbakır, Van, Muş, Batman Havalimanlarında beklemekten perişan oldular. Her yurt dışı dönüşüm Muş’a yada diğer havalimanlarına kadar fıstık gibi. Ama eğer Babamı, ağabeylerimi, rahatsız etmek istememiş, sürpriz yapayım diye düşünmüşsem oralardan Bitlis’e geçmek için vay halime. Bu sadece bir örnek, daha sayabileceğim nice sorunlar var Bitliste…

Şimdi umudumuz Vali Yurdakul, ne olur Sayın Valim bu hızınızla devam edin. Ne olur birilerinin değil halkın Valisi olun. Allah size güç ve kuvvet versin. Ama bu şekilde halkın Valisi olmaya devam edecekseniz versin.

Bir daha ki yazımda görüşmek dileği ile, kalın sağlıcakla…

https://www.bitlishaber13.net/makaleprint/gercekten-super-vali.html