BARIŞMAK - HELALLEŞMEK

Tarih: 17 Mayıs 2013 00:03
BARIŞMAK - HELALLEŞMEK

Türkiye, Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez barışa bu kadar yaklaştı. Kardeşlik projesi çerçevesinde PKK silahları ile birlikte Anadolu topraklarını terk etmeye başladı.

Büyük bir çoğunluğu Kuzey Irak bölgesine çekilirken, bir kısım silahlı güç ise Suriye topraklarına geçiş yaptı. Irak yönetimi toprak bütünlüğünü bahane ederek PKK’nın silahları ile birlikte topraklarından çekilmesini istedi. Adama sormazlar mı? Şimdiye kadar PKK senin topraklarında değil miydi, Oradan sürekli Türkiye’ye saldırılar gerçekleştirilmedi mi? 

Irak’ın asıl korkusu; nihai barış sağlanırsa Kuzey Irak bölgesinin Anadolu topraklarına bağlanabilirlik ihtimalidir. 8 Yıl süren Iran-Irak savaşı sırasında da Irak ve Iran PKK’ya olan desteklerini hiç azaltmazken savaş sonrası bu destek en üst seviyeye ulaştı. Iran’nın o zaman olduğu gibi şimdi de en büyük emeli içinde Suriye topraklarının bir kısmı ile Irak’ın güneyini de alarak büyük bir Şİİ devleti kurmaktır.
 
Ortadoğu da geçen yüzyılda ülkeler arası savaşlarda hangi ülke hangi ülke ile helalleşti? Ben hatırlamıyorum, hatırlayanınız varsa bizimle paylaşsın.. Türkiye’de güzel şeyler olamaya başladı bu güzellikleri taçlandırmak içinde acilen başlatılmış olan sivil Anayasa bitirilmelidir. AK Parti başkanlık yada yarı başkanlık, yada partili Cumhurbaşkanlığı konusunda çok ısrarcı olmamalıdır. Ortamı gerecek tüm söylem ve eylemlerden uzak durulmalıdır. AK Parti, ile de başkanlık sistemi diyorsa bu işi meclis çatısı altında çözmelidir yada referanduma işi götürmelidir.
 
Barış süreci ile alakalı oluşturulan Akil Adamlar Grubu tüm Türkiye’yi dolaşarak toplumun barışla alakalı algısını pekiştirmeye çalışıyorlar. Son yapılan anketlere göre; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu barışa, çözüm sürecine % 90’lar mertebesinde destek veriyor. Türkiye geneli ise bu destek % 72’ler mertebesindedir. Toplum bu süreçle alakalı bilgilendirildikçe bu oran yükselecektir.
 
Kürtlerle Kürtlerin, Kürtlerle Türklerin, Türklerle Çerkezlerin, kısacası Anadolu toprakları üzerinde yaşayan tüm Halkların birbiri ile Helalleşmelerinin vakti gelmiştir. Huzur, barış ve kardeşlik Allah’ın insanlara bağış ettiği en güzel duygulardır.
 
İnsanların (İnsanlığın) Öldürülmediği Her Gün Bizim İçin Kutsaldır. Yaşasın kardeşliklerin barışı ve helalleşmeleri

https://www.bitlishaber13.net/makaleprint/barismak---helallesmek.html