TÜRKİYE BATIYOR…

A
a

Türkiye birilerine göre batıyor. Önce bu haberi İsrail geçti. Hatta İsrailli eski bakan Liberman “Türkiye batıyor ve bu süreçte sevincimi gizleyemiyorum” diye twit attı. Sonra en büyük kaygıları Kanalistanbul projesi olan İngilizler, Türkiye batıyor diye haber yaptılar. Ardından 3. Havalimanı projesiyle, Avrupa’nın havayolu aktarma merkezi, Almanya’dan Türkiye’ye kayacak endişesi yaşayan Alman hükümetinden ve basınından Türkiye batıyor sesleri yükselmeye başladı. Bunları Amerika, Suriye, Yunanistan gibi ülkelerde takip etti.
 
Evet, Türkiye Birilerine batıyor ama onlar bunu başka yönlere çekiyorlar. Türkiye’de yaşananlar ve geldiğimiz nokta elbette üstünde hassasiyetle durulması gereken bir konu ama dış basında Türkiye’nin batıyor olduğu söylentileri aslında “Türkiye’nin birilerine batmasından ibaret”.
 
3 haftadır yaşadıklarımız gerçekten iç yakıcı boyutlara geldi, ortalık sayısız iddia ile kaosa dönmüş durumda, Yaşanan olaylarda, durur vaziyetteki bir Tomanın altına uzanıp, “beni ezdiler” diye yaygara yapanlarda var, Vatandaşa sıkılan suyun içine “Biber gazı” ve bazı kimyasallar koyarak, ciltte yanıcı etki hatta kanserojen etki bırakan müdahalelerde. Yaşananlar herkesin malumu çok ayrıntılarına girmeye gerek yok belki ama bu yaşananların kazananı bu ülke vatandaşı değil burası muhakkak.
 
Sert ve uzlaşmadan uzak yanıyla başbakandan rahatsız olanlar onu yumuşamış bulamadıkları gibi, “Dik durduk dikleşmedik” diyen başbakan da halkı dize getiremedi. Yani dün kırmızıçizgiler neyse bugünde o. İktidar bir adım daha faşizme yaklaşırken, demokrasi adına gösteri hakkını kullananlarda anarşiye yaklaştı.
 
Kazanan kim oldu diye düşünüyorum da asla bu halk değil. Artan bir kin, nefret, İntikam ve düşmanlıktan öte değil. Bu saatten sonra mahalle baskılarının boyutlarını daha net göreceğiz.
 
Umudum, Kardeş kavgasını bitme noktasına getirmişken, bu ülkede sağduyu ve uzlaşmanın hakim olmasıdır, bunu başarabildiğimiz gün kimlere neyin battığını hep beraber göreceğiz. Vesselam…

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.