Slayt Gösterisi

Terör ve Terörizm

Terörizmin muhtevası ve özü itibarı ile kadim ve şümullü evrensel bir vakıadır. Terör kelimesinin aslının Fransızca olduğu bilinmektedir. Terör insanları korkutmak ve insanları tehdit etmek, öldürmek, katliam ve soykırım yaparak amacına ulaşmak istemektir. Günümüzde terör ve teröristi tanıtmak için it izi çakal izine karışmıştır.

A
a

Günümüzde terör endeksli olarak toplumda meydana gelen vakıalar genelde emperyalist devletler veya onlara bağlı çalışan yerel veya yabancı örgütleridir. Bu emperyalist ülkelere bağlı çalışan basın yayın organları ahtapotun kolları gibi sarmalamaktadır. İşte bu basın yayınlar sayesinde temiz insanlar kötü, kötü insanlar temiz diye tanıtılmaktadır. Tüm dünyada basın ve haberleşmenin çoğu tek elden yönetildiği için özgürlükleri ellerinden alınmış aç bırakılmış masum insanlar terörist damgasını yiyebilmektedir. Bunu yapan batılı emperyalist devletler için hiçbir kriter ve din söz konusu değildir ve yine bu ülkeler başta kendi halkına sonra tüm dünyaya yaptıkları operasyonlar, işgaller insan öldürmeler hakında doğru konuşmamaktadırlar.

Terör ve terörizimin çıkışı Fransa iken bu gün Ortadoğudaki mazlum ve Müslüman halkın kanına giren, onların özgürlüklerini, yönetimlerini, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ellerinden alınan insanlara tuzaklar kurarak bu mazlum halkı dünyaya terörist olarak damgalanmaktadır.

İslâm düşmanları Müslümanların silah kullandığını ve şiddete başvurulduğunu yada bir hata yaptıklarını gördüklerinde hemen bu durumu İslam'a terör yaftası olarak yapıştırıveriyorlar. Ama vicdan sahibi ve aklıselim olan herkes, terör ve zulüm ile savunma ve meşru müdafaa arasında ne kadar büyük bir fark olduğunu bilir. Ama yinede doğru bilgi bu emperyalist devletlerin işine gelmeyince doğruları ters yüz edebilirler. Çünkü onları düzeltecek bir güç korkusu şimdilik olmadığını bilirler, hasbel kader hakkını savunan Müslüman ve mazlum halk varsada bunlara terörist damgasını vurarak dünyadan tecrit ederler.

Aklı selim her insan bunu biliyor ki okyanus ötesinden gelip başta ülkemizde, Ortadoğuda, Afrikada ve üçüncü dünya ülkelerinde yüzlerce üst kurup kendilerine kulluğu kabul etmeyen insanlara terör damgasını vurarak onları dünyadan ve kendi toplumlarında tecrit etikten sonra kendilerine kurban etmektedirler.

Ortadoğudaki savaşlar ve oyuncular yerlide olsa savaşın senaristleri yabancılardır.

Günümüzde terörizm deyince insaların aklında şu kavramlar çağrışım yapmaktadır.

Terörizm hukuk dışına çıkmaktır.

Terörizm Devletleri çatıştırmaktır.

Terörizm ülkelerin seçimlerine karışmaktır

Terörizm petrolünü çalmaktır

Terörizm tuzak kurmaktır

Terörizm şantaj yapmaktır.

Terörizm insan kaçırmaktır

Terörizm bomba patlatmaktır.

Terörizm katil yetiştirmektir.

Terörizm ırkçılık yapmaktır.

Terörizm zülüm etmektir.


İşte günümüzde Okyanus ötesinden insanları örgütleyerek Ortadoğuda ve üçüncü dünya ülkelerinde her türlü üstler kurarak insanların kanına girilmektedir. Terör estirmek terör ile insanları köleleştirtmek Allah'a karşı savaş açmaktır.

Allah insanların terör yapmadan yaşamalarını sağlamak için bir kılavuzla uyarmıştır ama maalesef insanoğlu yaratanına nankörlük ederek kendi yazdığı anayasa ile gücü yettiğince ötekilere terör estirmiştir.

“Kim haddi aşarak ve zulmederek böyle yaparsa, biz onu ateşe göndeririz. Bu Allah için pek kolaydır.” (Nisa/30)

“Bu, ellerinizin önceden takdim ettiği işler yüzündendir. Yoksa şüphesiz Allah kullara zulmedici değildir.” (Enfal/51

Sonuç itibariyle zalim olan, terör estiren başkasının hak ve hukukuna tecavüz eden insanların topluma hakim olmaması için hem insanlık hemde dini bir sorumluluktur.İnsanoğlu yeryüzünde Allah'ın dini dışında din edinen, mezhebin, ırkdaşın, milletin her kim olursa olsun yanlış yapıyorsa onların karşısında doğruların yanında hakkı haykırmakla mükelleftir.

 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.