DEM Bitlis Belediye

Orhan GÖKTAŞ

Orhan Göktaş 1969 doğumlu olup Ahlat Doğumludur. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Göktaş, Adana'da metal teknolojisi öğretmenliği yapmaktadır. BİDER (Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği) başkanıdır.

SEÇİMLER VE EKİP RUHU

Yerel seçimler yaklaşırken, seçimi kazanmanın ve kazandıktan sonra da başarılı olabilmenin yolu, bireysel çalışmalarla değil, ekip çalışmasıyla olabileceğinin bilinmesi gerekir.

A
a

Ekip; ortak amaçlar için, ortak çalışma içinde bulunan insanların oluşturduğu örgütlü bir topluluktur.
 
İyi bir ekip, hedefe beraberce kilitlenme demek olan “ekip ruhu” nu yakalamakla oluşturulabilir.
 
Bu da ne istediğini bilen, ortak bir duygu ve düşünce atmosferinde olan, birbirini iyi tanıyan, birbirine güvenen ve uyumlu çalışabilen kişilerin oluşturduğu bir ekiple mümkündür.
 
Sadece seçim kazanmak için bir araya toplanmış gruplara, ekip demek doğru değildir.
 
Bu mantıkla oluşan gruplar belki seçim kazanabilirler, ancak seçim kazandıktan sonra enerjilerini millete hizmet üretmek yerine, birbirleriyle çıkar kavgasına harcayacaklardır.
 
Ekip muhatap olduğu kitleyi iyi tanımalı, belli kişilerle, gruplarla, tarikatlarla, aşiretlerle değil, tüm milletle iyi ilişkiler kurabilecek kişilerden oluşmalıdır.
 
Ekipte en önemli kişi liderdir. Lider, sadece yönetici değil aynı zamanda rehber, koro şefi, koç gibi çalışan ve ekiple beraber uyum ve sinerjiyi oluşturan kişidir.
 
Ekipteki diğer kişiler, kişisel özelliklerine göre görev dağılımı yapıldığı takdirde, daha faydalı olurlar. Yani herkese yapabileceği en iyi iş verilmeli. Adama göre iş değil; işe göre adam prensibiyle hareket edilmelidir.
 
Ekip içerisinde, bilgi ve becerisi eksik kişiler olabilir. Lider bunları bilerek davranmalı, bu kişiler ya eğitilerek istenilen seviyeye getirilmeli ya da onların seviyesine uygun görevlendirilmeler yapılmalıdır. Bu da liderin sorumluluklarındandır.
 
Lider bu ve benzeri konularda üzerine düşeni yapabilecek, sorumluluk ve risk alabilecek seviyede olmalı, ekibin de liderine güven içinde olması gerekmektedir. Lidere şüpheyle yaklaşan bir ekibin başarılı olma şansı çok azdır. Başarıdan da, başarısızlıktan da, tüm ekip sorumludur.
 
Ekipteki herhangi biri liderin ya da ekip arkadaşlarının yaptıklarını doğru bulmuyor ya da düzeltemiyor ise ekip içinde kaldığı sürece her türlü olumlu ya da olumsuz sonuca ortaktır.
 
Olumsuzlukların hesabı sorulduğunda :“Ben yapmadım onlar yaptı.” demek, olumlu işler karşısında da :“Ben yaptım onlar karşı çıkmıştı.” demek doğru ve inandırıcı bir davranış değildir.
 
Futbol takımında olduğu gibi, galibiyet sadece gol atanlara; mağlubiyet ise sadece kaleciye mal edilemez. Galibiyet de; mağlubiyet de tüm takımındır.
 
Vesselam

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.