Orhan GÖKTAŞ

Orhan Göktaş 1969 doğumlu olup Ahlat Doğumludur. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Göktaş, Adana'da metal teknolojisi öğretmenliği yapmaktadır. BİDER (Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği) başkanıdır.

Seçim Sonuçlarından Anladığım

Seçimler bitti. Sonuç Ümmete ve Türkiye’ye hayırlı olsun... Sandıktan çıkan sonuca tahammül etmekten başka bir seçeneğimiz yok.

A
a

Temennimiz, seçimlere kazananların ve kaybedenlerin olduğu değil, “hizmet yarışının” ve “hayırda yarışmanın” olduğu bir mantıkla yaklaşılmasıdır.

Seçim sonrası herkesin muhasebe yapması ve bunun sonucunu da pratik olarak ortaya koyması gerekir.

Bana göre;

CHP açısından; Kemal Kılıçtaroğlu sol hareketin, partisinin ve en önemlisi de Türkiye muhalefetinin önünü açmak adına genel başkanlıktan istifa etmelidir. Çünkü partisi bir hezimet yaşamış, girdiği ittifaklar seçmen tarafından reddedilmiştir.

MHP açısından; Türk Milliyetçiliği marjinal bir hareket olma yolunda ilerlemektedir. Bahçeli milletin mesajını doğru anlayıp, davasının ve hareketinin önünü açabilmek için, iktidar olamasa bile halkın tamamına hitap edecek bir muhalif dil oluşturmak adına istifa etmelidir.

AK Parti açısından; Başbakan savaş kazanmış muzaffer komutan edasından kurtulup, milletin tamamını kucaklama siyaseti yapmalıdır. Her şeye rağmen, yapılan ittifaklar Ak Parti’nin lehine sonuçlanmıştır. Bu durum bize oy verenler in, vermeyen out olarak değerlendirilmemeli. Yapılan eleştiriler ciddiye alınarak her kesime şefkatle kucak açılmalıdır.

Cemaat açısından; Fethullah Gülen’e gönül verenler aldatılmıştır. Bugüne kadar sergilenen dünya görüşünün tersi bir yaklaşım içerisine giren cemaat politikaya direk müdahil olmuş, mensuplarını yanlış yönlendirmiş ve aldatmıştır. Bu aldatılmanın hesabını sormak ta yine o cemaat mensuplarına düşer.

STK’lar açısından; Sivil Toplum Kuruluşları siyasete eklemlenerek toplumun sorunlarına çözüm üretemezler. Bu şekilde olan STK’lar siyaset sahnesinden inip, asli işlerine yönelmelidir. Siyasete angaje veya manipüle olmak yerine yön verme, talep etme rolüne bürünmelidirler.

İslami gruplar açısından; İslam’ı bir hayat nizamı olarak kabul eden ve bunu tesis etmek için çalışan gruplar, seçim sürecinde Ak Parti cemaat kavgasında toplum nezdinde zedelenen Müslüman kişilik imajını tamir etmek için çalışmalıdır. İslami bir toplum Müslüman şahsiyetlerin varlığıyla kurula bilir. Bunun yanında gerek Ak Parti gerekse diğer partilerle ve toplumla olan ilişkisini gözden geçirerek sağlıklı bir zemine oturtmalıdır.

Vesselam.


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.