Mutlu Olmak..

MUTLU OLMAK İçİN BİR ŞEYLERİ BEKLEMEYE GEREK YOK.

A
a

Kadın eşine, hayatım koltuklarımızı değiştireceğin günü bekliyorum diyor. Erkek ben de senin iktisatlı bir kadın olmanı bekliyorum. Cevabını verirken ; çocuk atıldı. Baba ben de cep telefonumu almanı bekliyorum. Evet asrımızın hastalığı beklentiler ve beklentileri beklemekle geçen ömürler… kadın kocasından rahat bir hayat yaşatmasını bekliyor. Güzel bir ev, eşya, hatta araba almasını bekliyor. Kısacası filmdeki gibi bir hayat bekliyor. Erkek ise eşinden beklentilerine cevap vermediğinden dolayı anlayış ve hoşgörü bekliyor. Evin huzurunu dirlik ve düzenini sağlamasını bekliyor. çocuklar, babalarından özel okula gitmeyi . markalı giyinmeyi , her çıkan cep telefonundan alınmasını kendine ait bilgisayarın olmasını bekliyor, evin kedisi bile reklamlarda ki mamadan yemeyi asılarının yapılmasını hastalandığında veteriner götürülmesini bekliyor. Hayat beklentileri beklemekle geçiyor. Tabi ki her beklentinin gerçekleşmemesi de insanları mutsuz ediyor. Bu mutlusuzluklarsa ailenin mutluluğuna tesir ediyor.

Oysa mutlu olmak için bir şeyler beklemeye gerek yok.

Mutlu insan her yerde her şartta ve her şeyle mutlu olur. Nasıl ki küçük bir havuzda yüzmesini bilmeyene, koskoca okyanusu verseniz yine yüzemez, aynen öyle de küçük şeylerle mutlu olmayan bedbin insana bütün dünyayı verseniz mutlu olmaz. çünkü mutluluk sabırla avlanır,sebatla büyütülür. Tahtını madde aleminde ziyade mana alemine kurar. Bir çiçeğin yapraklarında bir böceğin gülücüklerinde onun parıltıları saklıdır, çiçeği sevmeyene has bahçeyi verseniz bir mana ifade etmez. Kuşun uçuşunda mutlu olmayanı göklerde uçursanız uçmaz. mutluluk birilerinde bir şeyler bekleyerek elde edilmez. Daha doğrusu parayla satılmaz. insanın yüreğinde ve günlünde saklıdır.

Mutsuzun kalp sarayıysa virane gönül bahçesi harabedir. Böyle insanların yapması gerekenler; bir misal ile açıklayacak olursak; bir gün bir aile oğlum üniversiteyi kazanamadı o sıkıntıyla yürürken karşısına bir aile çıktı. Annenin elinde özürlü bir çocuk, çocuğu bir türlü zaptedemiyor o an donup kalıyor. Ben neler düşünüyordum . o anne neler yaşıyordu. Bende o annenin yerinde olabilirdim. Bana verilene şükredip mutlu olacağıma verilmeyene üzülüyordum. o an Allah a böyle bir evladım olmadığı için şükrettim. evet bu anne gibi bize verilmeyenlere feryat etmek yerine verilenlerle mutlu olmalıyız.


Bediüzzaman da diyor ki; her zaman kendinden yüksek olanlara bakıp şekva edeceğine kendinde düşük olanlara bakıp haline şükretmeliyiz. Bir elimiz yoksa iki eli olmayanlara bakmalıyız, bir gözümüz yoksa iki gözü görmeyenlere bakmalıyız, gözümüzü bizden yukarılara değil her zaman aşağılara bakmalıyız. Her şey kader ile takdir edilmiş ki kısmetine razı ol ki rahat edesin. Ancak o zaman beklentilerimize karşılık bulamadığımız zaman sıkıntımız azalır. Tabi ki bir şeyleri beklerken bizi bekleyen şeyleri de unutuyoruz. Yakınlarda vefat eden Şığ Masum Oğlu Sevfetullah MUTLU’nun Allah'tan rahmet Mekanı cennet olsun diyoruz. İsterseniz beklentilerimize kavuşamadığımız için duyduğumuz üzüntüleri bir kenara koyup biraz da bizi nelerin beklediğini düşünelim. Mutlu olmak için yüksek beklentiler için de olmak çoğu zaman mutluluk yerine huzursuzluk ve mutsuzluk getiriyor. Bir çok insan hayatını gereksiz şeylere mahkum edip, mutsuzluğa kapı açıyor.

Huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamak deliği ile

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.