Hizan’a İnci geldi, bahar geldi

Evet değerli okuyucularım; dediğim gibi Hizan baharı, bayramı, şenliği, coşkuyu, sevinci, mutluluğu, kardeşliği aynı anda yaşadı ve bu güzellik en uygun şekilde iki güne sığdırıldı..

A
a

Bahsettiğim konu, Bitlis’in Hizan ilçesinde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “2. Bahar ve Çocuk Şenlikleri” organizasyonudur..

İlkini medyadan takip ettiğim Bahar ve Çocuk Şenlikleri’nin ikincisine katılmak ve program akışı doğrultusunda haber toplamak amacıyla Hizan’a gittim. Oraya giderken yorucu geçecek iki günü en az tahriple nasıl atlatırım düşüncesi vardı içimde. Bu düşünceyle gazeteci arkadaşlarla birlikte ilçe merkezinde vardık. Program, Hizan Devlet Hastanesi’nde uzman doktorlar eşliğinde yetim, öksüz ve dar gelirli ailelerin çocukları için gerçekleştirilen sünnet şöleniyle başladı. Ardından, halkın ve çocukların yoğun katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı ve fakir çocuklar yararına kermes kuruldu. Çocuklar için bayram olarak adlandırılan 23 Nisan gösterileri palyaço eşliğinde başladı. Bir yandan da ilçe stadında kurulan oyun guruplarında çocuklar eğlenerek güzel günün tadını çıkartmaya çalışıyorlardı. Aynı anda kültür merkezinde sinema ve animasyon gösterileri vardı. Çocuklar belki de rüyalarında göremeyip, hayalini bile kuramadıkları güzel anları yaşarken, aileler ve yetişkinler için Kutlu Doğum programı, düzenlenen konferans ile başladı. Ardından, halkın yoğun katılımıyla birlikte Grup Tillo konser verdi. Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olarak 4 dilde okunan ilahilere vatandaşlar da eşlik ederek Kutlu Doğum gecesini en güzel ve en anlamlı şekilde yaşadılar. Cumartesi gününün gece yarılarına kadar etkinlikler devam etti..

Günün yorgunluğunu atamadan Pazar günü sabah saatlerinde sinema ve animasyon gösterileri başladı. Aynı anda çocukların bir kısmı oyun guruplarında eğlenirken, sünnet şöleni de aralıksız devam etti. Akşam saatlerine doğru Dengbej konseri başladı ve program akışı insanların ilgiyle izlediği ilizyon gösterileriyle devam etti. Gece, Mustafa Özarslan konseri ve havai fişek gösterileriyle son buldu..

Bunlar program akışında yaşadıklarımız ve gördüklerimizdi. Bir de gözlemlediklerimiz vardı;

O minik bedenleriyle neredeyse mutluluktan uçacak kadar sevinçli olan çocuklar ve çocuklar gibi eğlenen yetişkinler vardı, mutlulukları gözlerinden okunan aileler vardı. Sayıları o kadar çoktu ki neredeyse baktığımız her yerde sevgi, ilgi, sıcaklık, yakınlaşma, kardeşlik, kucaklama, hoşgörü, sevinç, mutluluk ve gurur vardı. Yakınlaştığımız her çocuğun ağzından çıkan ikinci kelime “kaymakam”, konuştuğumuz her yetişkinin kullandığı kelime “kaymakam sağ olsun”, ailelerin söylediği “her şey çok güzel ve her şey yolunda gidiyor” demeleri oldu. Neredeyse her programda gençlerin tezahürat yaparak “kaymakam Sedat gitmesin” demeleri kafama takılmıştı. Program sonrası durumu ilçe kaymakamına sordum “yöre halkının, vatandaşların, çocukların ve gençlerin size olan bu sevgisi ve ilgisi nedir, merak ediyorum?” Küçücük bir gülümsemeyle beraber aldığım cevap da şu oldu; “Özellikle bir şey yaptığımız yok. Biz de bu yörenin insanıyız ve bu yörede doğup büyüdük. Bu toprakların havasını soluyup, bu toprakların ekmeğini yiyerek büyüdük. Bu nedenle kendimizi bu topraklara borçlu hissediyoruz. Bu topraklara ve bu topraklardaki insanlara karşı bizim sevdamız var. Olabildiğince vatandaşlarımızın yanında olup onların sorun ve taleplerini dinleyerek onlar neyi istiyor ve neyi önceliyorlarsa onu yapmaya çalıştık. Sürekli halkın yanında olup onların görüş, talep ve isteklerine kulak verince yapmış olduğumuz işlerin çoğunda isabet sağlanmış olduk. Düzenlediğimiz bahar ve çocuk şenlikleri programına katılım çok yüksekti, 11 bin 400 nüfuslu bir ilçede katılımın 5 bin civarı olması bizim için çok gurur verici oldu. Bu demektir ki doğru bir iş yapıyoruz, halk yapılan işlerden memnun ve yapılan işleri sahipleniyor. Vatandaş ile devlet arasındaki güven bağı çok önemlidir. Bu tür etkinlikler ve festivaller de yörenin tanıtımının yanısıra insanların kardeşçe ve dostça kaynaşmasına vesile oluyor” şeklinde konuştu.

Düzenlenen Bahar ve Çocuk Şenlikleri programı çok anlamlıydı, güzel ve eğlenceli geçti. Çocuklar çok sevinçli ve coşkuluydu. İnsanların gözünde mutluluk, yüzünde tebessüm ve dillerinde dua vardı, teşekkür vardı.. Halk adına ve insanlar adına ben de kaymakam Sedat İnci’ye teşekkür ederim..

Kalın sağlıcakla..


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.