DEM Bitlis Belediye

Servet BİLGE

1965 Yılı İstanbul doğumlu ilk, orta ve liseyi İstanbul Kartal’ da Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 1993 de mezun oldu. Sermaye Piysalarında Yatırım Finansman A.Ş ‘de başlayan iş hayatına Ulus Menkul Değerler A.Ş ‘ de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında emekli oldu. Değişik firmalarda Borsa ‘da broker , iç denetçi , Teftiş Kurulu Başkanlığı , Pazarlama Ve Satış Müdürlüğü vb görevlerde yer aldı.

30/01/2023 Piyasalara Bakış

BIST 100, Cuma günkü işlemlerde %0,75 azalışla 5191 puandan günü tamamlarken; toplam işlem hacmi 98,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

A
a

ABD borsalarında; Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yatay pozitif kapattı. Verilerdeki yavaşlama eğilimi, Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatmasına imkan verebileceği olasılığını artırdı.

 Avrupa endekslerinde; Dax endeksi ve Londra FTSE 100 endeksi hafif alıcılı kapandı.Euro Bölgesinde geçtiğimiz haftanın son gününde önemli veri akışı bulunmazken, haber akışında; AB konseyi, Rusya’ya yönelik yaptırımların 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. Asya borsalarına baktığımızda; Nikkei 225 endeksi yatay pozitif kapanış gerçekleştirdi. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda: ekonomiyi ve şirketleri desteklemek adına ultra gevşek para politikasının önemini belirtti. Bu hafta yoğun veri akışı bulunurken, piyasalara yön verecek olan Majör Merkez Bankaları’ndan olan; Fed’in Çarşamba günkü toplantıda 25 baz puan faiz artıracağı beklenirken, ECB’nin ise 50 baz puan faiz artışına gideceği tahmin ediliyor. Yurtiçinde de dikkatler Cuma günü açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi. Küresel vadeli endekslerde sabah saatlerinde; ABD piyasası hafif satıcılı bir seyir izlemektedir. Avrupa piyasalarında da; Dax endeksi ve FTSE 100 endeksi negatif ilerlemektedir. Geçen hafta genelinde kurda düşük volatilitede yataya yakın seyirler izlendi.

10 yıl vadeli hazine tahvil faizi cuma günü 5 baz puanlık yükselişle günü %10,41 seviyesinden tamamlarken, 2 yıl vadeli tahvil faizi ise 7 baz puanlık yükselişle günü %10,39 seviyesinden tamamladı. Küresel piyasalarda gaz fiyatlarında yaşanan düşüşler üzerine BOTAŞ sanayi gazına indirim yaptı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
 • 10:00 Türkiye – Ekonomik Güven Endeksi Önem: Düşük
• 13:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güven Endeksi Önem: Düşük
Borsa İstanbul’un, yeni güne negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.