Servet BİLGE

1965 Yılı İstanbul doğumlu ilk, orta ve liseyi İstanbul Kartal’ da Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 1993 de mezun oldu. Sermaye Piysalarında Yatırım Finansman A.Ş ‘de başlayan iş hayatına Ulus Menkul Değerler A.Ş ‘ de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında emekli oldu. Değişik firmalarda Borsa ‘da broker , iç denetçi , Teftiş Kurulu Başkanlığı , Pazarlama Ve Satış Müdürlüğü vb görevlerde yer aldı.

27/04/2020 Piyasa Bülteni

Dünya'da korona virüs vaka sayılarında artış hızlarındaki gerileme eğilimi sürerken; Salgının Avrupa kıtasındaki Merkez Üssü İtalya'da son birkaç gündür aktif vaka sayısında azalmalar, uygulanan sıkı karantina uygulamasında, Mayıs ayı içinde bir miktar gevşeme beklentisi yaratmış.

A
a

Almanya'da ise vaka sayısında kontrollü görünüm kısmi gevşeme ve ABD'de yaşanan Covid19 salgınında yaşanan ölüm oranlarındaki gerileme haberleri ile oluşan kısmi iyileşme, varlık piyasalarında pozitif etki yaratmıştır. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, dün yaptığı açıklamada imalat ve inşaat sektöründe bulunan işletmeleri 4 Mayıs'tan itibaren açmayı hedeflediklerini duyurdu. Türkiye'de ise karantina ve sokağa çıkma yasaklarının da etkisi ile salgının yayılma hızındaki azalış devam ediyor.

Sabah Asya Borsalarında endeksler güne pozitif devam ederken. BoJ'un dün sınırsız varlık alma ve riskli varlık alımlarını hızlandırması ve genişleyici para politikası uygulayacağı açıklamaları sonucu Nikkei endeksi %2,71 artış ile kapattı.

Tüm bu Pozitif haberlerinde etkisi altında kalan BİST 100 endeksi güne alıcılı 100,086 seviyesinden başlayarak, gün içerisinde en yüksek 101,360 en düşük 100,086 seviyesini test ettİ. Gün sonunda + 2508,40 artışla 101.360 puandan günü tamamladı. BIST100 Endeksinin günlük işlem hacmi 15.0633,45 milyar TL olarak gerçekleşti. Altının onsu, uluslararası piyasalar da % 0,92 gerileyerek saat 18:32 itibariyle Onsu 1712,64 USD den işlemler geçmekteydi. BIST 100 Endex de yükselişlerde 103.300 direnç seviyesini, geri çekilmeklerde ise 99.300 seviyeleri destek noktası olarak görülebilir.

ABD Kongre Bütçe Ofisi ABD Ekonomisinin 2.çeyrekte yıllık bazda yaklaşık 40 daralacağını 2020 bütçe açığının 3.7 trilyon dolarla rekor kıracağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında Mayıs vadeli kontratlarda yaşanan arz fazlasından ve depolama sorunlarından da kaynaklanan sert düşüş sonrası bir miktar toparlama gerçekleşmiş olmasına rağmen petrol fiyatlarındaki istikrarsız durum devam ediyor. Önümüzdeki günler içinde Küresel piyasalarda salgının etkilerinin azalması ile birlikte Petrol de tekrar 40 Dolar seviyelerinin görülebileceği beklentisi hakim olmak ile birlikte Saudi Aramco dan yapılan açıklamada OPEC+ 'in yeni hedeflerinin devreye gireceği 1 Mayıs olarak belirtilen son tarihten önce üretimi azaltmaya başladığı da gelen haberler arasında yer aldı.

Hafta içinde açıklanacak ekonomik veriler ve finansal sonuçlar, salgının ekonomiler üzerindeki bırakacağı olumsuz etkilerinin varlık piyasalarında yaratacağı sonuçları göreceğiz . ABD'de bu hafta 1.çeyrek GSYH ile ise AB'de enflasyon verileri yakından izlenecek. İlk çeyrekte ABD ekonomisinde %5’ e yakın küçülme bekleniyor. Bu hafta ayrıca FED ve ECB faiz kararları da izlenecek Faizlerde değişiklik beklenmiyor. ABD'de SP500'deki 140 şirketin finansal verileri gelecek . Gün sonunda Avrupa Borsaları günü yükseliş ile tamamladı. ABD’ de ise güne pozitif açılış ile başladı. TSİ 19:32 de S&P 500 %1.37 Dow 30 %1.17 artıda işlemler geçmekteydi.

 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.