Losev

LYS Tercihlerinde Bugün Son Gün!

A
a

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite tercihlerini bildirme süresi bugün sona eriyor.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite tercihlerini bildirme süresi bugün sona eriyor.  Üniversite adayları tercihlerini yaparken ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekleri 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan yararlanabiliyor.
 
 Adayların tercih işlemlerine başlamadan önce bu kılavuzu dikkatle okumaları gerekiyor. Tercih işlemleri başvuru merkezlerinden veya TC kimlik numarası ve internet şifresiyle ÖSYM'nin "http: //www.osym.gov.tr" adresinden bireysel yapılabiliyor. Bu yöntemler dışında posta, fax, elektronik posta gibi yöntemlerle tercih bildiriminde bulunulamazken internet kullanımında deneyimi bulunmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların, tercih bildirimini başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapan ve yapacak adayların sorumluluğu ise kendilerine ait. 
 
ÖSYM, adaylara tercihlerini yaparken kaydolmayı en çok istedikleri programı en üst tercihine, daha sonra istedikleri programı ikinci tercihe yazmaları ve bütün tercihleri bu şekilde sıralamalarını öneriyor.
 
LYS'de istediği bölüm için yeterli puanı alamayan öğrencilerin panik yapmadan sonraki sene için sınava tekrar hazırlanmasında fayda olduğunun altını çizen uzmanlar, istemediği halde sadece puanının yettiği bölümün tercih edilmesinin mutsuzluğun yanı sıra zaman ve enerji israfına da sebep olduğuna işaret ediyor. Ayrıca bazen bu durumun tam tersinin de yaşanabildiğinin altını çizen uzmanlar, yüksek puan alan öğrencinin, prestijli bir bölümü yetenek, ilgi ve beklentilerine uygun olmadığı halde seçerek yanlış tercihte bulunabildiğini belirtiyor. Uzmanlara göre her iki durumda da öğrencilerin, okulu bırakma veya okuduğu bölümün dışında meslek seçme oranları yükseliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.