Losev

Limak ve Vali Yardımcısına Göre Boğulanlar Suçlu

Videoyu Aç Limak ve Vali Yardımcısına Göre Boğulanlar Suçlu
A
a

Siirt’te dün Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santralinin kapaklarının açılması sonucu yaşanan felakette Botan Nehri’nde kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor. Gece karanlığına rağmen Kayaboğaz (Xêrtê) ve Sağlarca (Billoris) köyleri arasındaki 10 kilometrelik alanda süren arama kurtarma çalışmalarında 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşanan felaketin ardından açıklama yapan baraj ve santralin işletmecisi Limak ile Vali yardımcısı, suçlu olarak boğulan insanları gösterdi.

VALİ YARDIMCISI PALA’YA GÖRE ÖLENLER SUÇLU

Felaketin ardından açıklama yapan Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, sorumlu olarak alanda piknik yapanları gösterdi. Saat 18:00 dolayında baraj gölünde biriken suların kapaklardan taştığını belirten Pala, “Yasak olan bölgede piknikçiler varmış. Siren ve alarmlar çalmış. Ancak piknikçiler taşkın sulardan kendini kurtaramamış. Sulara kapılan 4 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Güzergâhta arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Mustafa Pala’nın iddialarının aksine, siren ve alarmın dün çalışmadığı, bu sabah saatlerinde çalıştığı belirtiliyor.


AKP İLE BÜYÜYEN HOLDİNGE GÖRE HER ŞEY YOLUNDA TEK SUÇLU ÖLENLER

Baraj ve hidroelektrik santralinin işletmecisi Limak Şirketler Grubu da facia sonrası yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış” diyerek, olayın asıl sorumluları olarak yaşamını yitirenleri gösterdi.

Bugün sabah saat 06:00-10:00 arasında bir ünitenin devreye girdiğini, TEİDAŞ’tan gelen yeni talimata istinaden de iki ünitenin devreye alındığını açıklayan şirket, gruplarına ait olan Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçtiğini belirtti. Ayrıca herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılmasının söz konusu olmadığını öne süren şirket, “Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir” dedi.

BÖLGEDE AKP İLE BÜYÜYEN HOLDİNG: LİMAK İNŞAAT

En son 3. havalimanı ihalesini alan konsorsiyumda adını gösteren Limak Holding’in, AKP iktidarı süresince ‘yükselişi’yle dikkat çekiyor. Faaliyetlerine 1976 yılında başlayan Limak, AKP hükümeti zamanında özelikle Kürdistan’da inşaat, enerji, medya ve turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar basit bir inşaat firması olan Limak İnşaat, 2004 yılından itibaren ‘yükselişe’ geçti. Fenerbahçe yönetiminden Nihat Özdemir’in şirketi Limak Holding’in özelleştirme ihalelerinde sahneye çıkışı ise 2004 yılındaki Tekel ile oldu. Tekel Alkollü İçkiler’in özelleştirildiği dönemde Limak Holding 292 milyon dolarlık ihaleyi 4 ortaklı bir konsorsiyum ile aldı. İhalelere çoğunlukla Cengiz ve Kolin inşaatla giren Limak Holding, 2007 yılındaki Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesine ise GMR LTD ve Malaysia Airport Holding ile birlikte girdi. 3 milyar Dolarlık ihalede Limak, 1 milyon dolarlık jest yatırımı yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 20 yıllık işletmesini 3.1 milyar dolara aldı.

Kaynak : http://www.siirttenote.com/2014/08/25/limak-ve-vali-yardimcisi-suclulari-buldu-bogulan-insanlar/

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.