Losev

Larva ve sivrisinek ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Videoyu Aç Larva ve sivrisinek ilaçlama çalışmaları devam ediyor
A
a

Tatvan Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri tarafından yaz aylarında sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi için başlatılan ilaçlama çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Tatvan Belediyesi ilaçlama ekipleri tarafından 10 günde bir dereler, bataklık alanlar ile haşere ve sivrisinek kuluçka alanlarında larva ilaçlaması yapılırken, her gün üç ekip tarafından mahallelerde ve sahilde araçlar ile ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani yaptığı açıklamada, “Nisan ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca da artarak devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından yapılan ilaçlama çalışmaları neticesinde sivrisinek sorununu çözdük. Biz bu çalışmalara yapıldığından beri hiç temizlenmeyen derelerimizi temizleyerek başladık.

Esentepe Mahallesi’nden başlayıp, Kültür Mahallesi Devlet Hastanesi’ne kadar uzayan deremizden 500 kamyona yakın atık çıkardık. Bir diğer üreme noktası olan ve derelere atılan araç lastikleriydi. Binlerce araç lastiğini vatandaşlar tarafından atılan alanlardan topladık. Yine üreme noktalarından biri olan bataklık alanları kurutma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sene ve bundan sonraki seneler sivrisineksiz geçecek” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.