Uyuşturucu ticaretine yönelik "Kuyu-4" operasyonu, uluslararası arenada faaliyet gösteren 4 ayrı suç örgütünü ve liderlerini darmadağın etti. Operasyon sonucunda elebaşları da dahil olmak üzere toplam 62 şüpheli tutuklandı.

Operasyonun başarısı, uluslararası uyuşturucu ticaretinde büyük bir darbe olarak nitelendirildi. Suç örgütlerinin liderleri arasında bulunan Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız'ın yakalanmasıyla birlikte, uyuşturucu ticaretinden elde edilen milyonlarca liralık varlık ve silahlar ele geçirildi.

Operasyonda 3 Ton 367 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyon detaylarına göre, suç örgütlerinin ülkemiz ve farklı ülkelerde gerçekleştirdikleri operasyonlar sonucu 3 ton 367 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca operasyon kapsamında 13 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet para sayma makinesi, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile birlikte çok sayıda altın ve ziynet eşyasına da el konuldu.

Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Eski Devlet Bakanı Son Yolculuğuna Uğurlandı Eski Devlet Bakanı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısıyla birlikte ülkenin zehir tacirlerinden temizlenmesi yolunda kararlılıklarının devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Mehtap Çelebi