Losev

Kürdistan Geri Adım Atmayacak

Videoyu Aç Kürdistan Geri Adım Atmayacak
A
a

Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı kabul etti.

Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesini ziyaret eden Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı makamında kabul etti.

Barzani, Federal Irak hükümetinin, bütçeyi kendilerine karşı bir koz olarak kullanmasını kabul etmediklerini belirterek, bu konudaki tavırlarında geri adım atmayacaklarını bildirdi.

Kürdistan Bölge Hükümeti resmi internet sitesindeki haberde, Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Barzani ile Bütüyelçi Kaymakçı arasındaki görüşmede, Türkiye-Irak ve Kürdistan Bölge Yönetimi ile ilişkiler ve yeni açılacak sınır kapıları, Türk şirketlerinin Irak'taki yatırımları ve iki taraf arasındaki hava ulaşımının artırılması konuları ele alındı.

İkili görüşmelerde Başbakan Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetiyle yaşanan petrol ve bütçe krizine değinerek, "Biz, Bağdat ile yaşadığımız sorunların diyalogla çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Ancak Irak hükümetinin bütçeyi, bize karşı bir koz olarak kullanmasını ve memurlarımızın maaşlarını ödememesini kabul edemeyiz. Bunları hiçbir şekilde pazarlık konusu yapmayız. Kürdistan hükümeti, bu noktada geri adım atmayacaktır. Irak hükümeti, Kürdistan bölgesine bir vilayetiymiş gibi muamele etmekten vazgeçmelidir" dedi


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.