Rusya'da seçimi mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı Rusya'da seçimi mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı
Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde gurbetçi Kürdlerle bir araya gelen Federal Kürdistan bölge Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık önündeki engellerin büyük bölümünün ortadan kalktığını belirterek, 'Amacımıza ulaşmamıza az kaldı' dedi.

Barzani, 'Size önemli bir konudan bahsetmek istiyorum; bu konu da Kürdistan'ın bağımsızlığıdır. Bağımsızlık bizim en doğal hakkımızdır. İkinci dünya savaşından bu yana bize haksızlık yapılıyor. İsteğimiz dışında parçalandık. Şimdi her bir parçanın kendine has özgünlükleri var' şeklinde konuştu.

IŞİD savaşının ardından yeni bir gerçeğin açığa çıktığını vurgulayan Mesud Barzani, 'Ben daha önce hiç bir devletin 'Kürt devleti' lafını duymak istediğine şahid olmadım. Ancak şimdi bir çok ülke açıktan bizi destekliyor. Hiç bir ülke de bağımsızlığımıza karşı değil. Ne IŞİD savaşı ne de bir başka neden, Kürdistan'ın bağımsızlığı önünde engel olamaz. Kürt halkı kendi kaderi hakkında kararını verecektir' ifadelerini kullandı.

Barzani, bağımsızlık amacına ulaşmanın artık uzak olmadığını bir kez daha hatırlatarak, 'Çocuklarınızı okutun, okumaya teşvik edin ki yakın bir gelecekte bağımsız bir Kürdistan'a hizmet etsinler' dedi.

Güney Kürdistan'daki tartışmalı bölgelerin geleceğine de değinen Barzani, anayasaya göre, bu bölgelerde 2007 yılında referandum yapılması gerektiğini ancak Bağdat yönetiminin bu kararı ertelediğini dile getirerek, 'Daha önce referandumu kabul ettik ama bu bizim o bölgelerin Kürdistani olup olmadıklarından şüphe duyduğumuzdan değil. Meseleyi anayasa ile çözmek istememizdendi. Referandumdan sonra da halkın kararına saygı duyulması gerekiyor' diye konuştu.