Losev

Kur'an-ı Kerimi Öğreniyorlar

Videoyu Aç Kur'an-ı Kerimi Öğreniyorlar
A
a

Ahlat ilçesinin Kalender Mahallesi’nde bulunan “Kalender Camii Taziye Evi ve Okuma Salonu”nda bayanlara yönelik açılan Kur’an kursunda 7’den 70’e her yaştan insan Kur’an-ı Kerim öğrenmek için özel bir çaba sarf ediyor.

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Kalender Camii Taziye Evi ve Okuma Salonu, içerisindeki donanım ve faaliyetleri ile göz kamaştırırken, Ahlat İlçe Müftülüğü ve Kalender Camii Derneği'nin bünyesinde bayanlara yönelik açılan Kur'an kursuna ise ilgi her geçen gün artıyor. Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kalender Camii Taziye Evi ve Okuma Salonu'nu gezerek hem dernek başkanı Şeref Şerefoğlu'ndan bilgi aldı, hem de Kur'an kurslarını yerinde denetleyerek çalışmaları inceledi.

Kalender Camii Taziye Evi ve Okuma Salonu içerisinde bulunan Kur'an kursunu ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulunan Müftü Demirel, buradaki kursta şimdiye kadar Kur'an okuma fırsatı bulamayan yaşlı bayanların da Kur'an öğrenme imkanı yakaladıklarını söyledi. Müftü Demirel, Ahlat'ta bayanlara yönelik 7 Kur'an kursu olduğunu ifade ederek, "Hemen hemen her mahallede bir kurs açtık. Tabi ki mahallelerde bulunan kurslarımızın en büyük özelliği şimdiye kadar Kur'an öğrenmemiş yaşlı bayanlarımızın Kur'an okuma imkanına kavuşmalarıdır. Kurslarımıza her yaştan bayanlar gelerek Kur'an öğreniyorlar. Buradaki kursumuzda da 70 yaşında olan kursiyerlerimiz de var. Bu kurstan da son derece memnunlar. Burada Kur'an okuyup, dini bilgilerini tazeliyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu hizmeti yapmaktan gurur duyuyoruz. Yaşlı ablalarımıza yardım etmek, onlara Kur'an öğretmek bizleri memnun ediyor. Kur'an kurslarımızın yapımında, donanımında bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kalender Camii Taziye Evi ve Okuma Salonu'nda tamamlanmasında emeği geçen mahalle sakinlerine, hayırseverlere ve dernek başkanı Şeref Şerefoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu Kur'an kursunun yapımında önemli katkıda bulunan Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen'e de teşekkür ediyorum. Şu anda bu kursumuz her şeyiyle dört dörtlüktür. Kursumuzda akıllı tahta, internet, bilgisayar ve benzeri birçok donanım bulunuyor. Bu binanın bir özelliği de okuma salonu olmasıdır. Okuma salonumuzda çeşitli kaynaklardan oluşan yaklaşık bin eser var. Hafta sonları öğrencilere açıktır. Hafta sonları öğrenciler buraya gelerek araştırma yapabilir, ödevlerini bilgisayar çıktısından alabilirler. Hayırseverlerin katkısıyla yapılan bu binada hemen hemen hiç eksiğimiz yok" dedi.

Kalender Cami Yaşatma Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu ise, öncelikle bu dini hizmet binasının yapılması için gereken arsayı bağışta bulunan ailelerle binanın yapımında maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Şerefoğlu, "Kur'an kursunun açılmasına neden olan İlçe Müftümüz Zahit Demirel'e, Kur'an okumayı öğrenmek isteyen hanımefendilere ve hoca hanıma teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetin devamını dilerim. Dernek olarak da Kur'an okumaya önem verdik ve destek olmaya çalıştık. Sizler oldukça destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bayan kursiyerler ise, her yaştan bayanların Kur'an öğrenmek için buraya geldiklerini ve verilen hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanları sağlayan herkese çok teşekkür ettiklerini belirttiler.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.