Losev

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı Bitlis'te

A
a

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, yapılan toplantılarla bölgeye yatırımların daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planladıklarını söyledi.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki kültür ve turizm genel müdürleri ile kente gelen Arıcı, Bitlis Valiliğini ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Arıcı, bölgedeki 20 ilin kültür ve turizm il müdürleriyle beraber yarından itibaren toplantı yapacaklarını söyledi.

Bölgedeki hem turizm hem de kültür yatırımlarıyla ilgili yapılanlar ve yapılacaklarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Arıcı, "Yine bölgemizdeki kültür etkinlikleriyle ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyelerle ortak yaptığımız yatırımlar ve etkinlikler var. Bunları gözden geçireceğiz. Bundan iki ay önce Ankara'da ilk toplantımızı yapmıştık. O toplantıdan sonra, bölgede toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar bizim için önemli çünkü bölgede kendi envanterimizi ve bundan sonra yapılacak yatırımları yerinde görüyoruz. Toplantılarda il müdürlerimizle ve valilerimizden gerekli bilgileri alıyoruz. Bölgede yapılacakları genel müdürlerimizle değerlendireceğiz. Bakanımız Ömer Çelik, bu toplantılara önem veriyor. Onun direktifleriyle hareket ediyoruz. Buradan Nemrut Krater Gölü'ne gideceğiz. Ahlat ilçemizi ziyaret edeceğiz. Bitlis'te de temaslarda bulunacağız. Bölge milletvekilleriyle temas içindeyiz. Onlarında bu bölge için talepleri var. O talepleri de hep beraber değerlendireceğiz. Bu toplantılarla bölgeye yatırımların daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planlıyoruz" dedi.
 
Valilik ziyaretinin ardından Arıcı, kent merkezindeki tarihi camilerde incelemelerde bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.