Şanlıurfa'daki bir barınaktan kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği alarak Ankara'ya taşıdığı gerekçesiyle tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, mahkeme tarafından tahliye edildi. Boyacı hakkında, "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbire aykırı davranma" ve "sahipli hayvana işkence" suçlamalarıyla 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Mahkemede yapılan duruşmada, Boyacı ve diğer sanıkların savunmaları alındı. Boyacı, sosyal medya üzerinden gelen paylaşımlar sonucu basın açıklaması yapmak için Şanlıurfa'ya gittiklerini belirtti. Siverek ilçesindeki barınağa vardıklarında kuduz ve karantina uyarılarına dair herhangi bir işaret olmadığını ve kontrol noktasıyla karşılaşmadıklarını iddia etti. Köpeklerin sağlık durumlarının tedavi edilmesi için Ankara'ya getirdiğini savundu.

Duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ancak mahkeme hakimi, Buket Özgünlü Boyacı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve dava süreci devam ediyor.

Kuduz Kopekleri Ankaraya Getirdigi Iddiasiyla Tutuklanmisti Tahliye Edildi 88A4C40D

Yaşanan gelişmeler sonrasında köpeklerin sağlık durumları ve olayın detaylarına ilişkin soruşturma devam ediyor.