Slayt Gösterisi
Losev

Kredide denetim limiti düşürüldü

Videoyu Aç Kredide denetim limiti düşürüldü
A
a

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), firmaların mali denetime tabi kredi limitini 500 milyon liradan 100 milyon liraya indirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  ‘Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları’ kapsamında, yeni bir kredi düzenlemesine gitti. Mali şeffaflığı artırmak amacıyla 500 milyon lira ve üzerindeki krediler için geçerli olan bağımsız denetim şartı 100 milyon liraya indirildi.

Limit değişikliği, bankalara kredi aşamasında ayrıntılı finansal bilgi sunmakla yükümlü reel sektör firması kapsamını genişletecek.

BDDK kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BDDK, 19 Şubat 2019’da bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmeliği değiştirmişti. Bankacılık sistemindeki mevcut riski 500 milyon lira ve üstünde olan müşterilerin, kredi tahsis aşamasında bankalara sunacağı belgelere ekleme yapmıştı. Bu kapsamdaki firma ve gruplardan, bağımsız denetimden geçmiş olmak üzere konsolide finansal tabloları ve bunlara göre hazırlanan analiz tablolarının alınması şartı gelmişti. Bu belgeler,  kredi devam ettiği sürece yılda bir kez istenebilecekti.

Hazırlanan etki analizine göre 500 milyon lira sınırına göre toplam kredilerin yüzde 33’ü bağımsız denetim kapsamına giriyordu. Limitin 100 milyon liraya çekilmesiyle ise oran, yüzde 47’ye yükselecek.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.