Losev

Korucular ve Muhtarların Özlük Hakları İyileştirildi

A
a

AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, torba yasayla korucuların ve muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: “Gerek muhtarlarımızın ve gerekse korucularımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için şahsım ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi arkadaşlarımızla ortak önerge verdik. Önerge ile bu fedakâr arkadaşlarımızın yıllardır devam eden mağduriyetini gidermiş olduk
 
Geçici Köy korucularımız yaklaşık 28 yıldır güvenlikle ilgili her görevde gece gündüz demeden özverili bir mücadele içerisinde oldular. Çok sayıda şehit verdiler. Verdiğimiz bu önerge ile Geçici köy korucuları en düşük emekli aylığı 384 TL'den 653 TL'ye çıkartılıyor, en yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 TL'den 883 TL'ye yükseltiliyor.
 
Aynı şekilde muhtarlarımızın da mağduriyetini giderdik. Maaşları düşük ve prim ödemek zorundaydılar. Yaptığımız düzenleme ile maaşlarını yükseltiyor ve primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlıyoruz. Hayırlı olsun.”dedi.
 
Bitlis Milletvekilleri Sayın Vahit KİLER ise “Muhtarlarımızın ve geçici köy korucularımızın uzun süredir beklediği güzel haberi yine Ak Parti iktidarının verdiğini, halkın yanında olan bir iktidarın halka hizmet için çalıştığını” söyledi
 
Muhtarlarımız köylerimiz ve mahallelerimizin daha iyi olması ve daha yaşanılabilir hale gelmesi için çalışmaktadır.Ancak devlet olarak onlara verdiğimiz maaş gerçektende çok düşüktü.Uzun süredir üzerinde çalıştığımız düzenlemeyi Meclis Genel Kurulunda görüşerek hayata geçirdik.Muhtarların 460 TL olan maaşlarını 875 TL’ye çıkardık.Yaklaşık olarak % 90 lık bir artış sağlamış olduk.Bu rakamlar muhtarlarımızın hak ettiği maaşlar olup hayırlı olmasını diliyorum.
 
Ayrıca torba yasada yıllardır bölgemizde teröre karşı canlarını feda edercesine mücadele eden geçici köy korucularımızın emekli maaşlarında da iyileştirmeler yaptık. Yapılan mücadelenin karşılığı olmasa da devlet olarak geçici köy korucularımızın yanında olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Yapacağımız daha bir çok düzenlemeler mevcuttur.İnşallah bu düzenlemeleri de hayata geçirerek vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayacağız.Yapılan düzenlemelerin geçici köy korucularımıza ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.