Slayt Gösterisi
Losev

Koronavirüste dünya özeti: 3 milyar insanı eve kapattı

Videoyu Aç Koronavirüste dünya özeti: 3 milyar insanı eve kapattı
A
a

Koronavirüs salgını nedeniyle şimdiye kadar 24 bini aşkın insan yaşamını yitirirken, vaka sayısı 549 bini aştı.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa bir süre sonra neredeyse tüm dünya ülkelerine yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ortaya çıkan tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Salgından kaynaklı dünya genelinde 27 Mart itibariyle yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 872'ye yükseldi. Dünyadaki verilen derlendiği "worldometers" adlı internet sitesi, dün itibariyle vaka sayısını 549 bin 431 olarak güncelledi. Şimdiye kadar hastalık bulaşan 128 bin 701 kişinin ise iyileştiği bilgisine yer verildi.   

ORTAÇAĞ'IN 'KARA VEBASI'

Milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine neden olan Ortaçağ'ın "Kara Vebası" olarak yayılan söz konusu salgından kaynaklı ülkeler hem siyasal hem ekonomik hem de sosyal olarak ciddi anlamda etkileniyor. Ne zamana kadar devam edeceği belirsizliğini koruyan salgından kaynaklı hemen hemen her gün ülkelerde yeni tedbirler alınıyor. Bu tedbirlerin başında ise sokağa çıkma yasağı, karantina, olağanüstü hal ve acil durumlar gibi uygulamalar geliyor. Şimdiye kadar en az 40 ülkede benzer uygulamalara gidildi. 

DÜNYANIN 3'TE BİRİNDEN FAZLASI YASAK ALTINDA

En son dünya nüfusunun beşte birisini oluşturan Hindistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Böylelikle, dünya genelinde söz konusu uygulamalar altında yaşayan insanların sayısı en az 3 milyarı buldu. Birleşmiş Milletler'in 2020 yılında dünya nüfusunun 7,8 milyara çıkmasını beklediği göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu durum dünya nüfusunun üçte birinden fazlasının yasaklardan nasibini alacağı anlamına geliyor. 

ÇİN: YASAKLAR KISMİ KALDIRILIYOR

Salgının ilk çıktığı Çin'de, vaka sayısı 85 bin 740'a, hayatını kaybedenlerin sayısı bin 303'e çıktı. 1 milyar 436 milyonu aşkın insanın yaşadığı ülke  eyaletlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve acil durumlar her ne kadar kısmi olarak kaldırılsa da birçok yerdeki yasak devam ediyor. 

İTALYA: EN ÇOK ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI ÜLKE

Koronavirüs salgını nedeniyle bugüne kadar en çok can kaybının yaşandığı İtalya'da, vaka sayısı 80 bin 589, ölümlerin sayısı ise 8 bin 215'e yükseldi. 60 milyonu aşkın bir nüfusu olan İtalya, karantina ilan edilen ilk Avrupa ülkesi. Ülkede ilk olarak kuzeydeki Lombardiya Bölgesi'de karantina kararı alındı. Sonrasında tüm ülkeye de uygulanmaya başladı. 

Market ya da eczanelere gitmek serbest iken, sokaklarda gezmek şimdilik yasak.  

 
Kaynak : MA / Gökhan Altay

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.