Losev

Koronavirüs salgını kripto para önünümü açıyor!

Videoyu Aç Koronavirüs salgını kripto para önünümü açıyor!
A
a

Koronavirüs her alanda etkilerini göstermeye devam ediyor. Bitay Teknoloji Ceo'su Niyazi Yılmaz; gündemi meşgul eden konulardan biri olan, paranın koronavirüs bulaştırıcı özelliği sebebiyle ön plana çıkan kripto paralar ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavürüsün her sektöre etkileri ve yankıları hızla sürerken, ülkeler ise vatandaşlarını hastalıktan koruma kapsamında farklı aksiyonlar almaya devam ediyor. Dolaşımdaki paranın koronavirüsü bulaştırıcı özelliğinin gündemde tartışma konusu olmasıyla birlikte, devletlerin bu alandaki politikalarını anlatan Bitay Teknoloji CEO'su Niyazi Yılmaz, "Kripto paralar yaygınlaşacak mı?" sorusunu yanıtladı.

ÜLKELERİN PARA STRATEJİLERİ

Çin'in koronaviüs ile mücadele kapsamında dolaşımdaki paraların Merkez Bankası eliyle dezenfekte etmesinin ardından, Amerika'da FED'in açıklaması ile paralar kullanılmadan önce 14 gün kasalarda karantina süresi olarak bekletildi. Güney Kore ise dolaşımdaki pek çok parayı geri çekip yakarak imha ettiklerini belirtti. İran'da da çeşitli bankalarda çalışan 6 kişinin koronavirüs kapsamında hayatını kaybetmesi sonrasında, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki yaptığı açıklamada halka kağıt para kullanmamaları çağrısında bulundu ve dolaşımdaki kağıt para yerine başka bir sistemi hayata geçireceklerini ifade etti.

''PARA, VİRÜS İÇİN EN ELVERİŞLİ YAYILMA ALANI''

Peş peşe gelen dolaşımdaki paralarla ilgili bu aksiyonlar sonrası, dolaşımdaki paranın yerini kripto paralar mı alacak sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. Bitay Teknoloji CEO'su Niyazi Yılmaz, bu durumla ilgili olarak ''Hepimizin yaşadığı bu zor süreçlerin bir an önce geride kalması temennisindeyiz. Umarım en az can kaybı ve hasarla bu günleri geride bırakacağız. Virüsün yayılma ve bulaşma tarzına bakıldığında dolaşımdaki paraların ne yazık ki virüs için en elverişli yayılma alanı olduğunu görüyoruz. Gerek Türkiye'de alanında profesörlük düzeyine ulaşmış değerli doktorlarımızdan, gerekse de Dünya Sağlık Örgütü'nün ve bunun gibi alanında araştırma yapılarak hazırlanmış makalelerden edindiğimiz bilgiler; virüsün para üzerinde uzun süre varlığını sürdürebildiği yönündedir. Bu virüsle birlikte kayıplar çok ağır ve can acıtıcı olmakla birlikte, aslında hayatımızdaki mevcut birçok düzenin de teknoloji ile şekillenmesinin zorunluluğunu bir kez daha bize göstermiştir.'' dedi.

DİJİTAL PARALAR ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın da hissedarlarından olduğu Uluslararası Ödemeler Bankası'nın, (Bank For International Settlements(BIS) parasal ve finansal istikrarı sağlamaya yönelik olarak merkez bankaları ve diğer kurumların kendi aralarındaki işbirliğini artırmak amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyon) 3 Nisan'da çıkardığı bültenindeki koronavirüs kapsamında alınan önlemlere ve temassız ödemelerin teşvik edilmesine vurgu yaparak, bültende yer alan Merkez Bankalarının dolaşımdaki paralardan gelebilecek tehlikelere karşı geleceğe bakıldığında dijital ödemelere geçişinde koronavirüsle birlikte sürecinin hızlı olacağını belirtildi. Yılmaz, ilgili bültende geçen Merkez Bankalarının çözüm olarak dijital para birimlerine de yer verebileceği bilgisinin yer aldığından bahsetti.

Kripto para

Kripto para, işlemlerini güvenceye almak için kriptografi kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto dövizler bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz’dir.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.