DEM Bitlis Belediye
Losev

Konya gelen teknik heyet Ahlat Belediyesi'ni ziyaret etti

Videoyu Aç Konya gelen teknik heyet Ahlat Belediyesi'ni ziyaret etti
A
a

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen teknik heyet, Ahlat Belediyesi’ni ziyaret ederek, ilçede çeşitli incelemelerde bulundular.

AK Parti Genel Merkezi tarafından MYK'da alınan karar doğrultusunda kardeş belediye ilan edilen iki Selçuklu şehri "Ahlat ile Konya" belediyeleri çalışmalarını sürdürürken, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik heyet Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'ı ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik heyet, ilçede yaklaşık üç gün kalırken, bir takım çalışmalara ise başladığı ifade edildi.

Kardeş belediyeden gelen ekibi makamında ağırlayan Belediye Başkanı Çoban, misafirlerine çeşitli hediyeler takdim ederek, bir süre sohbet etti.

Daha sonra konu hakkında bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Çoban, bu kardeşliğin çok olumlu neticeler doğuracağını vurgulayarak,

"Konya Büyükşehir Belediyesi ile Ahlat Belediyesi, özellikle de iki Selçuklu merkezinin kardeş belediyeciliği, AK Parti Genel Merkezi'nin de MYK'da aldığı kararla kardeş ilan edilmişti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla da bir araya gelmiştik. Ankara'da da görüşme imkanımız olmuştu. Ancak orada alınan karar neticesinde teknik bir heyetin Ahlat'ı ziyaret etmesiyle ilçemizde yapılabilecek çalışmaları birlikte değerlendirme noktasında bir kararda aldık. Bu konuda da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür ediyorum. 3 gündür Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik heyeti ağırlıyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde de daha sonra Konya ziyaretinde de biz bulunacağız. Bu iki şehrin kardeşliği öyle zannediyorum ki Ahlat'a çok verimli neticelerde doğuracak. Hayırlı projelere adım atacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi, Ahlat'ta önemli eserler bırakacaktır. Bizde bunun alt yapısını teknik heyetimizle birlikte hazırlıyoruz. En yakın tarihte de inşallah bunu hayata geçirmek üzere gayret edeceğiz. Bu vesileyle gelen teknik heyetimizin başta Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Şenol Beyefendiye ve teknik ekibine teşekkür ediyorum. Selçuklunun payitahtlığına yani Konya'ya, Selçuklunun ilk giriş kapısı, Anadolu'nun kapısı ve Türkiye'nin tapusu Ahlat'tan selam iletiyoruz. Bu hayırlı ziyaretler aynı zamanda geçmişten başlayan, yani bin yıl önce başlayan Ahlat-Konya münasebetlerine yeni bir ivme ve muhabbet kazandıracaktır. Allah ülkemizin birliğini, dirliğini ve muhabbetini her vesileyle sağlamlaştırsın. Bu dua ve niyazlarla da hayırlı işler yapmamıza fırsat versin" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S. Şenol Aydın ise, ülkemizin önemli bir değeri olan Ahlat'a bu vesile ile hizmet etmekten oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Öncelikle Konya'dan başta Başkanımız Tahir Akyürek Beyin ve tüm Konyalı kardeşlerimizin selamını Ahlat'a getirdik. İnşallah bu ziyaret sizinde söylediğiniz gibi hayırlara vesile olur. Ülkemizin bu bölgesini Ahlat ve çevresini hasretle, özlemle ve birazda üzülerek izliyorduk. Başkanımızın heyecanı, hareketi, şehre kattığı ivme ve enerji mekana yansımaya başlamış. İnsanlarımızda bir enerji ve vatan toprağına umutla sarılmalarını gördük ve hissettik. İnşallah burada yaptığımız istişareler Van Gölü'nde damla misali nasıl bir katkımız olabilir, bu konuları başkanımızla ve ekibiyle ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Bunları inşallah Konya'da başkanımıza rapor edeceğiz. Süreç devam edecek. Ama en kısa zamanda, Ramazan'da burada olmak istiyoruz. Bu birlikteliğimizin ve yansımasının görülmesini istiyoruz. Tahir Bey de Ahlat'a bir ziyaret yapacaklar. Teknik ekip olarak bir takım çalışmalara şu anda başlamış durumdayız. Bunları en kısa zamanda neticelendiririz. Başta Mümtaz Başkanımız ile ekibine, misafirperverliklerinden ve bu kardeşlik hukukuna uygun bir şekilde bizleri ağırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. En kısa zamanda da Konya'ya bekliyoruz. Tabi Ahlat'ı da gezdik. Mümtaz Bey bizlere Ahlat'ı gezdirerek, detaylı bir şekilde bilgi verdi. Çok mutlu olduk. Ülkemizin böyle bir değerinin olması ve bizimde bölgeyle ilgili hizmet vesilesi yakalamamız ise oldukça sevindirici oldu. İnşallah bunları somut olarak gösterirsek, daha da mutlu olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çoban tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik heyete Ahlat'ın önemli el sanatlarından baston ve kümbet maketi ile plaket takdim etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.