Losev

Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Videoyu Aç Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit
A
a

TÜRK Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı devam ederken, Konya'da bir F-4E eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. TSK, kazada 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı. 24 Şubat'ta da 2 askeri uçağın düşmesi sonucu 4 pilot şehit olmuştu. 'Uçan tabut' olarak adlandırılan F4 kazalarında 35 yılda 14 pilot şehit oldu. Halen Hava Kuvvetleri’nin e

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'TURAZ Şahin 2015 Eğitim Tatbikatı' Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda devam ederken bugün acı haber geldi. Tatbikata katılmak için saat 08.58 sıralarında Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-4E 2020 tipi eğitim uçağı Konya'da Ortakonak Mahallesi'nde 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı atış poligonu yakınında belirlenemeyen nedenle düştü.

ŞEHİT PİLOTLAR YÜZBAŞI VE İSİMLERİ MUSTAFA

Düşme sonucu oluşan alevlerle itfaiye ekipleri müdahele etti. Uçaktaki 2 pilot ise şehit düştü. İddiaya göre mühimmatlardan 1'inin patladığı diğerinin de patlamadığı belirtildi. Şehit olan pilotlardan birinin cansız bedeninin enkaz alanına yaklaşık 100 metre mesafede bulunduğu öğrenildi. Şehit düşen diğer pilotun cenazesinin ise enkaz alanında olduğu ve arama çalışmasının devam ettiği belirtildi. İlk bilgilere göre pilotların ikisinin de yüzbaşı olduğu isimlerinin Mustafa öğrenildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.