Losev

Koçluköy Göleti, Hizan'ın Kaderini Değiştirecek

Videoyu Aç Koçluköy Göleti, Hizan'ın Kaderini Değiştirecek
A
a

Hizan'da yapılan Koçluköy Göleti sayesinde yılda bir yerine 3 kez hasat yapılabilecek.

Yapımı tamamlanan Koçluköy Göleti'nin 1 milyon 500 bin metre küp su depolaması ve 320 hektarlık alanı sulanabilmesi, Gayda Ovası'nda yılda bir yerine 3 kez hasat yapılmasını sağlayacak.

Gölet ile ilgili açıklama yapan İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin, yapımına 2000 yılının Eylül ayında başlanan Bitlis Hizan Koçluköy Göleti ve Gayda Sulaması inşaatı işinin, 2014 yılının Şubat ayında teslim edildiğini söyledi.

Proje kapsamında Gayda Ovasını sulayacak olacak olan borulu sulama sisteminin ise ihale edilmesinin beklendiğini belirten Şahin, "Barajın en önemli görevi Iğdır Ovası özelliğini taşıyan Gayda Ovası gibi, yılda 3 kez hasat yapılabilmesidir. Bitlis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hizan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından toprak numuneleri alınarak gerekli tahliller yapılmıştır. Toprağın yılda 3 ürün alma özelliğine sahip olduğu anlaşılmıştır. Damla sistemiyle yapılacak olan bu sulama ile oradaki çiftçilerimiz yılda bir kez yerine 3 kez ürün hasat edebileceklerdir. Bu amaçla yapılan gölet rezerv alanında 1 milyon 500 bin metre küp su depolanarak, 320 hektarlık alan sulanabilecektir" diye konuştu.

Gölet sayesinde su sıkıntılarının giderilmesine ve yılda bir kez hasat alınan bölgede 3 kes hasat alınabilmesine sevindiklerini belirten köylüler ise, yeşil alanın oluşmasıyla bölgede hayvancılık yapma imkanının daha üst seviyelere çıkacağını belirtti.

Hizan Koçluköy Göleti Barajı

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.