DSÖ Genel Direktörü: Daha önce elde ettiğimiz başarılar yok oluyor DSÖ Genel Direktörü: Daha önce elde ettiğimiz başarılar yok oluyor
Rennes Belediye Başkanı ve milletvekili Nathalie Appéré, 13 Ekim'de toplanan belediye meclisinden Kobanê için Amed Belediyesi'ne teslim edilmek üzere 30 bin euro acil yardım için oylama yapılmasını istedi.

Rennes ve Amed belediyeleri arasında uzun yıllardan beridir işbirliği var. Yapılan oylamada, sözkonusu miktar oy birliği ile kabul edildi.

Yardım ile birlikte Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı mücadele yürüten Kürtlere destek için de bir deklarasyon yayınlandı.

Deklarasyonda, 'Kobanêli Kürtler DAİŞ'e karşı mücadelede uluslararası toplumun desteğine güven duyabilmeliler' denildi.

Belediye Meclisi oturumunun açılışında Breton Demokratik Birlik Partisi (UDB) adına konuşan belediye encümeni Ana Sohier, Kürtlerin mücadelesinin demokrasinin temeli olan temel ilkelerin savunulması olduğunu ifade etti.

KÜRTLERİN MÜCADELESİ EVRENSELDİR

Sohier, 'Demokrasi hiç bir zaman kazanılmış değildir, Kürtler bunu biliyorlar. Kürt halkının mücadelesi evrenseldir. Kürt güçleri laiklik, kadın-erkek eşitliği ve halkların kendi kaderini tayin hakkı gibi temel ilkeleri savunuyorlar. Bu ilkeler sadece İslam Devleti'nin saldırıları ile değil, Kobanê'ye insani ve askeri tüm yardımları engelleyen Türkiye hükümetinin tavrının da tehdidi altında' dedi.

Sol Parti'den belediye encüsmeni Yannick le Gargasson'un da yaptığı bir konuşma ardından oylanan karar alkışlarla karşılandı.