Losev

Kısırlaştırılan 8 Kadın Öldü

Videoyu Aç Kısırlaştırılan 8 Kadın Öldü
A
a

Hindistan’da “aile planlaması” programı kapsamında Bilaspur kasabasında kısırlaştırılan 83 kadından 8’i ölürken, 64’ü de hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kadınlardan 24’ünün durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Hindistan’da aile planlaması kapsamında devletin kadınları kısırlaştırma planlaması kapsamında 5 saatte 83 kadın ameliyat edildi. Tek doktor tarafından gerçekleştirilen kısırlaştırma ameliyatı ardından 8 kadın ölürken, 63 kadın da hastaneye kaldırıldı. Yetkililer 24 kadının durumunun ciddi olduğunu belirtiyor.

Bilaspur kasabası yöneticilerinden Sonmani Borah aile planlaması kapsamında 64 kadının hastaneye kaldırıldığını, 24 kadının durumunun ciddi olduğunu belirtti. Kadınların tansiyon düşmesi, kusma ve benzeri belirtiler gösterdiğini de sözlerine ekledi.

İngilizce yayın yapan Indian Express gazetesi 83 kadının 5 saat içerisinde tek doktor ve asistanı tarafından ameliyat edildiğini yazdı. Yetkililer doktorun ameliyatlarda hatalı olmadığını savunuyor. “Doktor, herhangi bir hata yapmadı. Tecrübelidir, ancak araştıracağız” açıklamasında bulundu.

Bilaspur hastanesi başhekimi Ramnesh Murthy, yaşanan trajedinin sebebini açıklayamayacaklarını belirtti ve “Bu trajedinin sebepleri üzerine herhangi bir spekülasyonda bulunmak için erken” değerlendirmesinde bulundu. Önceliklerinin hasta olan kadınları bir an önce iyileştirmek olduğunu da söyleyen Murthy, otopsiler yapıldıktan sonra cevap alacaklarını ifade etti.  


Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.