Losev

Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na dokunulmazlık çağrısı

Videoyu Aç Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na dokunulmazlık çağrısı
A
a

Başbakan Davutoğlu’na çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben dâhil bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çorum Uğurludağ Köy Dernekleri Platformu temsilcileriyle CHP Genel Merkezi’nde buluştu. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin kürsü dokunulmazlığı hariç, hiçbir dokunulmazlığı kabul etmediğini belirtti.

“Mecliste hırsızlık olmamalı, arsızlık olmamalı, ihale takipçiliği olmamalı, kul hakkı yenmemeli” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunların tamamını getirin. Bakın benim de dokunulmazlık dosyam var. Buradan açık ve net Sayın Davutoğlu’na bir çağrı yapıyorum; ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim, bağımsız yargının önünde hesabını verelim. Ve milletin önüne öyle çıkalım. Neden kürsü dokunulmazlığı diyorum? Şunun için diyorum; biz düşünceye saygılıyız. İnsan kürsüye çıkıp düşüncelerini özgürce dile getirmeli. Bütün demokrasilerde düşünce özgürlüğü vardır. Milletvekili çıksın düşüncelerini söylesin, tahammül etmezsek bile yani dinleyeceğiz o kadar. Katılmayabiliriz ama bunu yapmak zorundayız.”

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Biz, birinci sınıf demokrasiyi, düşünceye özgürlüğü getirmediğimiz sürece başarılı olamayız. Bizim amacımız bu” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kimsenin inancından, kimliğinden dolayı ötekileştirilmemesi çağrısında da bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.