Losev

Kiler: Bitlis Eğitimde Kabuğunu Kırdı

A
a

Vahit Kiler: “ Eğitimde kabuğunu kıran Bitlis başarı çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.” dedi.

Bu yıl LYS sonuçlarına göre 1225'i lisans ve  390'ı da ön lisans olmak üzere toplam 1615 öğrencimiz üniversiteyi kazanmış, bunların büyük bir bölümü nitelikli üniversitelere yerleşmiştir. Hiç şüphesiz bu sonuçlar tesadüfi değildir. İlimiz  2010 ve 2011 yıllarında  iki defa LYS de  birinci olmuş, geçen yıl 930 öğrencimiz Türkiye’nin değişik yerlerinde önemli üniversitelere yerleşmişti.  
 
Hamd olsun yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz. Eğitim kalitemiz her geçen gün artmakta, öğrencilerimiz üniversitelerle buluşmakta aydınlık yarınlarımızın temelleri atılmaktadır. Eğitim sorununu çözmüş bir ilin bir ülkenin geleceği aydınlıktır. Bitlis bu başarısıyla geçmişteki gibi ilim merkezi olma yolunda hızla ilerlemekte ve   daha güzel yarınlarımızı müjdelemektedir.
 
Bizleri umutlandıran LYS sonuçları çalışma azmimizi daha fazla kamçılamaktadır. Eğitimi her zaman destekledik, tüm gücümüzle desteklemeye devam ediyoruz. Bu yıl da Milli Eğitim yatırımlarında  rekor kırıyoruz. Yaklaşık 70 milyonluk dev ödenekle 10 yılın en büyük bütçesini ilimize kazandırdık. ve Bitlis’imize  toplamda 90 tane yeni okul yapıyoruz.
 
“Bir emeğin, mücadelenin, inanmışlığın sonucu olan bu başarıda eğitimcilerimizin planlı ve ihtiyaçları dikkate alarak çalıştıklarını görüyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta Valimizi İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimizi, idarecilerimizi, emektar öğretmenlerimizi, kıymetli öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.